Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zgonea, indignat ca DNA cere documente in cazul ASF: O sa am o discutie cu Cazanciuc

Luni, 10 Februarie 2014, ora 17:19
1885 citiri
Zgonea, indignat ca DNA cere documente in cazul ASF: O sa am o discutie cu Cazanciuc
Foto: sur-est-forum.ro

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca modalitatea prin care Parchetul General il someaza sa dea documente in cazul ASF, nu este corespunzatoare cu democratia si statul de drept.

"Nu am primit un document oficial din partea procurorului sef al DNA, asa cum facea doamna Kovesi. Am primit din partea unui procuror de sectie vineri o solicitare, astazi am introdus-o pe ordinea de zi. Ni se cer imperativ documente legate de votul si dezbaterea pe proiectul cu ordonanta ASF.

Am cerut de urgenta Comisiei juridice sa ne dea un punct de vedere pe aceasta tema si am primit mandat din partea Biroului permanent sa am o discutie cu ministrul Justitiei si cu procurorul general", a declarat la Digi 24 presedintele Camerei Deputatilor, care spune ca modalitatea aleasa este prea brutala.

Zgonea ar fi dorit ca solicitarea sa vina de la cel mai inalt nivel al Parchetului si sa existe o corespondenta prealabila.

"Este pentru prima data dupa foarte multi ani cand un procuror general nu corespondeaza cu Camera Deputatilor si ni se cere imperativ un document, ni se da o persoana de contact, un sublocotenent, si suntem atentionati ca daca nu le trimitem pana maine la 12.00 vor veni personal sa le ia", a declarat Zgonea."Un asemenea mod de comunicare nu este corespunzator cu democratia si cu statul de drept", a adaugat deputatul PSD.

Procurorii DNA au cerut, luni, Ministerului Justitiei, Guvernului, Senatului si Camerei Deputatilor o serie de documente necesare in dosarul in care se cerceteaza Ordonanta de Urgenta prin care s-a modificat structura ASF.

DNA cere documente de la Guvern referitoare la ordonanta ASF (Video)

In acest dosar, mai multe persoane sunt acuzate de infractiuni de coruptie, printre ei aflandu-se un director ASF si omul de afaceri Ilie Carabulea, arestat preventiv. De asemenea, sotia fostului ministru Daniel Chitoiu, este urmarita penal.

Procurorii suspecteaza ca Ordonanta de Urgenta 93, aprobata in octombrie 2013, prin care numarul membrilor conducerii ASF a scazut de la 11 la 9, una dintre persoane nefiind agreata, a fost data cu dedicatie. Pentru ca Ministerul Justitiei trebuia sa dea aviz de legalitate, DNA a cerut documente ca sa vada cine a semnat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Valeriu Zgonea documente ASF DNA, #Zgonea ASF somatie DNA, #Zgonea ASF documente democratie , #stiri Valeriu Zgonea