Valurile ucigașe de căldură lovesc cu putere o țară: Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată VIDEO

Joi, 30 Iunie 2022, ora 01:18
8906 citiri
Valurile ucigașe de căldură lovesc cu putere o țară: Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată VIDEO

Schimbările climatice provoacă o încălzire globală dramatică în această vară, iar o țară a fost lovită de cele mai mari temperaturi consemnate vreodată, de la începutul înregistrărilor din anul 1875. Astfel, în Japonia s-au anunțat 40,2 grade Celsius în orașul Isesaki, valoare record pentru acest stat, iar la Tokyo au fost peste 35 de grade Celsius pentru a cincea zi consecutiv.

Temperaturile din capitala Japoniei reprezintă cea mai călduroasă vreme din luna iunie, înregistrată vreodată, potrivit BBC News.

Oamenii de știință au anunțat că întreaga lume s-a încălzit cu 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele de pe mapamond nu vor reduce semnificativ emisiile de carbon.

Descoperire NASA uluitoare pe Marte: Poligoane extraterestre găsite pe suprafața planetei VIDEO

Tokyo s-a sufocat pur și simplu în ultimele cinci zile, când temperaturile au trecut de 35 de grade Celsius, marcând cea mai călduroasă serie de caniculă din iunie, de la începutul înregistrărilor meteo, din anul 1875.

Între timp, în orașul Isesaki, la nord-vest de capitală, s-a înregistrat un record de 40,2 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în luna iunie în Japonia.

Deși iunie este de obicei considerată că face parte din sezonul ploios pentru Japonia, Agenția de meteorologie din această țară a declarat încheierea sezonului pentru Tokyo și zonele învecinate.

Descoperire epocală, o nouă stare a materiei: Șoc uriaș pentru lumea fizicii VIDEO

Cazurile de insolație au crescut în Japonia și în mijlocul căldurii înăbușitoare, serviciile de urgență au anunțat miercuri, 29 iunie 2022, că cel puțin 76 de persoane au fost transportate la spital.

Citeste si:
Vremea se schimbă radical, săptămâna viitoare. Ce prognoze fac meteorologii
Vremea se schimbă radical, săptămâna viitoare. Ce prognoze fac meteorologii
Meteorologii anunță schimbări de vreme, săptămâna viitoare, în toată țara. Însă canicula nu se va termina imediat. Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...
Bară la bară, pe Transfăgărășan. Canicula a trimis românii la munte VIDEO
Bară la bară, pe Transfăgărășan. Canicula a trimis românii la munte VIDEO
Este aglomerație mare, sâmbătă, 6 august, pe Transfăgărășan. O coloană imensă de mașini s-a format spre Bâlea Lac întinzându-se pe 5 kilometri. Cel mai cunoscut drum din Europa...