O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 15:58
2825 citiri
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Coloană de TIR-uri FOTO / captură video newsbucovina

Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria s-ar face prin localitatea Kubekhaza.

Ministerul Transporturilor a iniţiat procedura de consultare publică cu privire la unele proiecte de acte normative, prevăzută de Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, transmite Agerpres joi, 18 aprilie. Proiectul privind vama cu Ungaria poate fi consultat aici.

În consultare publică se mai află actul normativ referitor la "trecerea în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a sectorului de drum judeţean DJ 682, inclusiv a terenului aferent acestuia aflate în domeniul public al judeţului Timiş şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional".

Pe lista actelor normative în dezbatere publică se mai află Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii pentru aprobarea Reglementării Aeronautice Civile Române RACR-OAP "Operaţiuni Aeriene cu Planoare", ediţia 1/2024.

Ministerul Transporturilor a transmis spre consultarea publicului şi "Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea pe anul 2024 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 791/2020 privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Drum Expres Craiova-Piteşti şi legăturile la drumurile existente, tronsonul 3".

Conform sursei citate, în consultare publică se mai află Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind actualizarea valorii de inventar şi datelor de identificare ale unor bunuri aflate în domeniul public al statului şi administrarea Regiei Autonome Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA, regie autonomă ce funcţionează în subordinea MTI, ca urmare a reevaluării şi actualizării unor cărţi funciare.

Quarterly Report - Editia 4

WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
Oppo a lansat telefoanele de buget cu performanțe bune. La ce preț se vând și ce știu sa facă
Oppo a lansat telefoanele de buget cu performanțe bune. La ce preț se vând și ce știu sa facă
Oppo a lansat recent noua serie de telefoane mid-range Reno12 în China, acestea fiind echipate cu procesoare și sisteme de camere noi. Telefoanele se remarcă printr-un design subțire, cu...
#vama, #PTF, #Ministerul Transporturilor , #stiri auto