Vânt puternic și ploi anunțate în cea mai mare parte a țării. Unde rămâne vremea deosebit de caldă

Miercuri, 08 Martie 2023, ora 10:28
2961 citiri
Vânt puternic și ploi anunțate în cea mai mare parte a țării. Unde rămâne vremea deosebit de caldă
La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h FOTO Unsplash

O informare meteo de vânt puternic și ploi, valabilă de miercuri, 8 martie, de la ora 12.00, până vineri, 10 martie, la ora 2.00, a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Zece județe se vor afla sub cod galben de vânt puternic la munte, până joi la ora 22.00.

De miercuri ora 12.00, până vineri, ora 2.00, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru și sud-est, în general de 45...60 km/h.

În zona de munte vor fi intervale cu precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susținute în special în zona înaltă.

Codul galben este în vigoare în intervalul miercuri ora 18.00 - joi ora 22.00. În Munții Apuseni și local în Carpații Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Alerta cod galben vizează județele Sălaj, Cluj, Alba, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț, Harghita, Mureș și Bacău.

Vreme deosebit de caldă în București

În București, începând de miercuri ora 12.00 până vineri ora 2.00, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 de grade, iar cea minimă va fi de 4...6 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în după-amiaza și seara zilei de joi, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va moderat, cu intensificări mai ales în orele după-amiezelor, când se vor atinge viteze de 35...40 km/h.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#vant puternic, #ploi, #cod galben, #vreme calda, #Bucuresti , #prognoza meteo