Temperaturile scad considerabil în toată țara. Zonele în care se anunță ploi și vânt

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 08:02
4210 citiri
Temperaturile scad considerabil în toată țara. Zonele în care se anunță ploi și vânt
Toamna începe să își facă simțită prezența în România FOTO Unsplash

Temperaturile scad duminică, 18 septembrie, în mare parte din țară, iar ziua de weekend este marcată de vânt, ploi, lapoviță și chiar ninsoare la munte.

Maximele pornesc de la 11 grade Celsius în depresiuni și ajung până la 23 de grade în sud-estul țării.

Prognoză meteo România

În Dobrogea şi în Bărăgan avem atmosferă însorită, însă căldura devine sufocantă. Temperaturile urcă până la 34 de grade în Bărăgan, iar în zona Dobrogei, după-amiază s-ar putea să apară averse, potrivit Știrile ProTV.

Atmosfera înăbuşitoare găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Avem soare arzător în cea mai mare parte a zilei, maximele ajung la 33 de grade, iar în zonele mai înalte se adună norii de ploaie.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi destul de frumoasă, cu temperaturi, de la 27 la 32 de grade. În Bucovina şi la munte, în a doua parte a zilei apar averse zgomotoase.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş o să vină câteva reprize de ploi violente, cu tunete şi fulgere. Pe-aici se răcoreşte simţitor şi, după cele 36 de grade la umbra înregistrate, sâmbătă, în Maramureş, duminică nu vor fi mai mult de 30 de grade.

În ţinuturile vestice atmosfera se menţine instabilă. Apar alte averse abundente, însoţite de fenomene electrice, grindina şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă pot depăşi 30-80 de litri de apă pe metru pătrat.

În zona Transilvaniei temperaturile scad faţă de ziua trecută şi duminică vor fi cel mult 31 de grade, pe la Târgu Mureş. În a doua parte a zilei ploile torenţiale ajung şi pe-aici şi vor lăsa în urma cantităţi foarte mari de apă, îndeosebi în zona montană.

În Oltenia se răcoreşte simţitor: sâmbătă au fost 37 de grade la Bechet, însă astăzi temperaturile se opresc la 29 de grade. O să plouă foarte mult: vorbim de averse zdravene, însoţite de fenomene meteo severe. În urma lor, se pot acumula până la 80 de litri de apă pe metru pătrat.

Temperaturile scad şi în ţinuturile sudice, dar în estul Munteniei vremea rămâne călduroasă: vor fi 33 de grade la umbră şi vom resimţi disconfortul termic accentuat. Aversele apar şi pe-aici şi vor fi mai violente în jumătatea vestică a provinciei.

Prognoză meteo București

În Bucureşti, duminică se răceşte simţitor. Maximă se opreşte pe la 23 de grade şi o să avem o zi însorită, dar cu vânt intens şi rafale de 55-65 KM/h. La noapte temperatura coboară sub 10 grade la marginea oraşului.

Luni, se domoleşte vântul. O să avem vreme frumoasă, 24 de grade pe la amiază şi ceva înnorări şi condiţii de ploaie mai târziu.

Marţi, se face mai răcoare şi vor fi cel mult 22 de grade. Se înnorează din când în când, dar nu o să plouă, iar în noaptea următoare se ating 6-7 grade.

Miercuri, temperaturile continuă să scadă şi ajung la valori mai potrivite pentru luna Octombrie: de 18-19 grade. Nu prea zărim soarele şi e posibil să picure trecător.

Vremea la munte

La munte se mai răcoreşte puţin şi rămânem cu vremea instabilă. O să plouă torenţial, pe arii extinse, mai ales în Occidentali şi în Meridionali, pe unde se vor acumula încă 30-80 de litri de apă pe metru pătrat.

Luni se anunţă încă o zi foarte rece, cu înnorări persistente şi ploi. Vântul mai are unele intensificări, mai ales în zonele înalte, pe unde o să cadă lapoviţa şi ninsoare.

La fel va fi şi marţi: atmosfera închisă, temperaturi scăzute, multe ploi, dar şi ninsori la altitudini mari.

Miercuri mai vin câteva ploi slabe, iar la peste 1600 de metri, o să mai fie lapoviţă sau câţiva fulge de zăpadă. Vântul bate mai tare pe creşte şi vremea rămâne neobişnuit de rece pentru dată din calendar.

Vremea la mare

Pe litoral urmează încă o zi însorită şi caldă, cu stres termic foarte pronunţat. Spre seară norii se înmulţesc şi e posibil să vină o aversă, două. Temperaturile ating 30 de grade pe plajă şi 25 de grade în apă.

Luni, s-ar putea să mai vină 2-3 stropi de ploaie, pe timpul zilei. Căldura devine sufocantă după prânz, iar briza va fi activă.

Marţi, avem soare arzător şi atmosfera va fi înăbuşitoare. Norii apar destul de rar, vântul are unele răbufniri şi nu mai sunt semne de ploaie.

Miercuri, aproape aceeaşi situaţie: vreme călduroasă, disconfort termic ridicat, vânt activ şi câţiva nori de vreme bună. Temperaturile ajung la 31 de grade în aer şi 25 de grade în apă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Primăvara vine cu temperaturi peste cele normale. Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie
Primăvara vine cu temperaturi peste cele normale. Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie
Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, 20 februarie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până pe 18 martie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi...
Vreme de primăvară în majoritatea regiunilor. Zonele în care se anunță ploi
Vreme de primăvară în majoritatea regiunilor. Zonele în care se anunță ploi
Vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, însă în zona montană valorile termice minime vor coborî până la -7 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile se...
#vant, #ploi, #prognoza meteo, #vremea , #vremea