4 metode prin care poți eficientiza fluxul de vânzare a mărfii

Advertorial
Luni, 23 Mai 2022, ora 18:31
9047 citiri
4 metode prin care poți eficientiza fluxul de vânzare a mărfii
FOTO: unsplash.com

Vânzarea produselor reprezintă faza finală a operațiunilor comerciale derulate de agenții economici, iar de această etapă depind în bună măsură și alte activități importante din cadrul firmei.

Menținerea unui flux de vânzări constant și la un nivel ridicat este obiectivul principal pentru orice entitate comercială, iar unul dintre secretele reușitei este și alegerea celor mai bune metode de vânzare.

Nu se poate spune că o anumită metodă de vânzare este cea mai bună, pentru că alegerea se face ținând cont de o serie de factori, care diferă de la caz la caz.

Noi iți vom prezenta principalele metode de vânzare, urmând ca tu să decizi care din ele sunt cele mai eficiente pentru afacerea ta.

Comerțul electronic

Este cea mai nouă metodă de vânzare, care a câștigat mult teren în ultimii ani. Pentru a practica această formă de comerț, ai nevoie de un magazin online sau de un site propriu pe care clienții să poată plasa comenzile.

După ce ai pus la punct platforma online, trebuie să găsești parteneri pentru transportul produselor tale și să te ocupi de celelalte detalii legate de logistică.

Poți comercializa aproape orice online, atât bunuri cât și servicii, iar clienții pot comanda ce doresc direct de pe calculator, telefon sau tabletă. Ai la dispoziție mai multe metode de plată, iar gestionarea unui magazin online este mult mai simplă decât cea a unui magazin fizic.

Singurul inconvenient este legat de faptul că unii cumpărători preferă să vadă sau să testeze produsele, iar in cazul comerțului electronic acest lucru nu este posibil decât după ce îl comandă.

Vânzarea la tejghea

Aceasta este metoda clasică de vânzare a produselor și totodată una din cele mai des folosite atunci când este vorba de vânzare cu amănuntul în magazinele mici. Pentru aceasta, ai nevoie de un spațiu special amenajat, care să respecte cerințele specifice pentru produsele aflate la vânzare.

Mărfurile sunt expuse pe rafturi sau in vitrine la care cumpărătorii nu au acces direct. Aceștia se pot adresa vânzătorului, care le oferă produsele de care au nevoie, precum și o serie de informații legate de mărfurile aflate la vânzare.

Plata se face la tejghea, în numerar sau cu mijloace electronice, în cazul în care magazinul este dotat și cu POS.

Magazinele cu autoservire

Metoda este folosită în supermarket-uri și în marile magazine, întrucât permite rularea unui stoc de mărfuri mai bogat și mai variat. Spre deosebire de vânzarea la tejghea, produsele sunt amplasate pe spații de expunere în interiorul magazinului, iar clienții pot să și le aleagă singuri de pe rafturi.

Oferă mai multe beneficii față de metoda enunțată anterior însă și investiția necesară în amenajarea magazinului este mai mare. Ai nevoie de un spațiu mai generos, bine organizat, de personal și de spații pentru depozitare.

Calculele au arătat că un astfel de magazin poate vinde cu până la 35% mai multă marfă decât un magazin cu servire la tejghea, fapt pentru care această metodă este una dintre cele mai des folosite de retaileri.

Vânzarea la comandă

Se pretează în cazul magazinelor care livrează produse speciale, cum ar fi, spre exemplu, o cofetărie în care se prepară torturi pentru nuntă și alte ocazii deosebite. În acest caz, clienții vin la magazin și își exprimă dorința pentru produsele solicitate.

Acestea pot fi alese dintr-un catalog sau pot fi personalizate, în funcție de dorințele clienților. Se stabilește apoi un termen la care produsul comandat să fie gata, iar livrarea poate fi făcută în magazin sau direct la adresa dorită de cumpărător.

Acestea sunt principalele metode de comercializare a produselor, care te pot ajuta în eficientizarea fluxurilor de vânzare, dacă le alegi conform nevoilor tale.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#vanzari, #flux de vanzari, #marfa, #eficientizare vanzari , #stiri afaceri