Medicul care a anunțat un caz de "variola maimuței" în Rădăuți, internat la Psihiatrie. După o ceartă cu colegii s-ar fi ascuns într-o mașină de gunoi

Luni, 23 Mai 2022, ora 15:35
4316 citiri
Medicul care a anunțat un caz de "variola maimuței" în Rădăuți, internat la Psihiatrie. După o ceartă cu colegii s-ar fi ascuns într-o mașină de gunoi
Spitalul Municipal din Rădăuți FOTO / Facebook Spitalul Municipal din Rădăuți

Medicul din Rădăuți, care a internat un banal caz de varicelă și a anunțat apoi, într-un mesaj pe Facebook primul caz de variola maimuței în România, ar fi ajuns la Psihiatrie, au declarat surse medicale din Rădăuți, potrivit dcmedical.ro.

Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire, a precizat Ministerul Sănătății, duminică, 22 mai, dezmințind astfel anunțul medicului.

În cursul dimineții, pe 23 mai, medicul ar fi avut o dispută cu colegii și cadrele medicale din secție.

Era foarte supărat pe conducerea Spitalului, care a postat un mesaj pe site în care preciza că afirmațiile doctorului nu sunt adevărate.

”Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava infirma aceasta suspiciune, pe raza județului Suceava, nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de îmbolnăvire.

Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic si epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acesta boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat si prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței”, a transmis directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad.

Se pare că medicul infecționist ar fi plecat supărat din spital și s-ar fi ascuns într-o mașină de la salubritate, ulterior fiind îndrumat de colegi către secția de Psihiatrie, au declarat cadre medicale.

Șeful de secție a refuzat să discute despre subiect: ”Nu pot comunica nimic despre acest caz, vorbiți cu managerul”, a spus dr. Popescu.

Managerul spitalului, Dan Vatră, a confirmat pentru DCMedical că medicul se află internat la Psihiatrie.

”A avut o atitudine mai agresivă la adresa unor colegi, unele ieșiri, iar acum este internat”, a spus managerul Spitalului.

Întrebat dacă tensiunile au izbucnit după postarea în care dr. Agrosoaie afirma că a descoperit variola maimuței, directorul Spitalului a precizat: ”A avut unele ieșiri la adresa colegilor de la Infecțioase.

Au apărut și înainte ceva porbleme, avem o plângere depusă de o asistentă puțin înainte de acest incident, urma să o analizăm în Comisia de etică. În această dimineață au izbucnit însă tensiunile, ieșirile al adresa colegilor și a urmat internarea la Psihiatrie”, a spus Dan Vatră.

Eveniment Quarterly Report

Medicul care era de gardă în noaptea în care Alexandra a murit în spitalul din Botoşani şi-a mutat averea. Reacția familiei victimei
Medicul care era de gardă în noaptea în care Alexandra a murit în spitalul din Botoşani şi-a mutat averea. Reacția familiei victimei
Avocata familiei Alexandrei Ivanov, tânăra care a murit în Maternitatea Botoşani din cauza neglijenţei cadrelor medicale, a anunţat, vineri, că va cere procurorilor Parchetului de pe lângă...
Medicii care își fac datoria și sunt agresați la locul de muncă pot apela gratuit la consiliere juridică
Medicii care își fac datoria și sunt agresați la locul de muncă pot apela gratuit la consiliere juridică
Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) anunţă că va oferi consiliere juridică gratuită tuturor cazurilor care se confirmă, în care medici, membri ai CMMB, care îşi fac datoria...
#variola maimutei, #Radauti, #spital, #fake news, #medic, #internat, #psihiatrie , #spital