Continuă în scandalul în cazul medicului ce susținea că variola maimuței a ajuns în România. Noi acuzații îndreptate către autorități

Vineri, 27 Mai 2022, ora 08:59
3190 citiri
Continuă în scandalul în cazul medicului ce susținea că variola maimuței a ajuns în România. Noi acuzații îndreptate către autorități

Medicul infecționist din Rădăuți care a postat pe Facebook că virusul variola maimuței a ajuns în România, deși era vorba despre un caz de varicelă, lansează noi acuzații.

Mai exact, a depus plângere la Parchet, DNA şi DIICOT, după ce a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, potrivit Antena 3.

Medicul acuză că a fost sechestrat şi agresat de poliţişti, luni, 23 mai, când conducerea Spitalului Rădăuţi a chemat oamenii legii.

"Să sechestreze un medic aducând două maşini de poliţie, una cu geamuri fumurii se deplasa în spatele tău cu trei poliţişti şi să încătuşeze un medic sau să încerce să îi rupă coloana sau un organ vital prin presiune crescută intraabdominală, apoi să îl duci într-o cameră de forţă să îi iei telefonul mobil, fără apă, fără mâncare, noroc că am apucat să urc în Maşina Servicii Comunale Rădăuţi SA, cărora le mulţumesc pentru răbdare. Astăzi (miercuri, 25 mai n.r.) dacă nu era maşina de gunoi nu cred că mai scriam ceva", a scris medicul din Rădăuţi, Andi Radu Agrosoaiei, pe pagina sa de Facebook.

S-a ascuns în mașina de gunoi după o ceartă cu colegii

Luni, 23 mai, bărbatul s-a certat cu colegii, iar ulterior s-a ascuns într-o mașină de gunoi. Asta după ce conducerea spitalului a infirmat informațiile lansate de medic în spațiul public, cum că ar fi fost depistat un caz de variola maimuței în România. Ulterior, a fost condus de colegi către secția de psihiatrie.

”Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava infirma aceasta suspiciune, pe raza județului Suceava, nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de îmbolnăvire.

Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic si epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acesta boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat si prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței”, a transmis directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad.

Citeste si:
Doliu în fotbalul românesc. Un fost atacant al echipei Petrolul Ploiești s-ar fi sinucis
Doliu în fotbalul românesc. Un fost atacant al echipei Petrolul Ploiești s-ar fi sinucis
O veste proastă pentru sportul românesc. Un jucător de fotbal s-ar fi sinucis aruncându-se de la etajul 4 al unui bloc de locuințe din județul Ilfov. Conform unor surse Ziare.com ar fi...
Descoperiri îngrijorătoare despre variola maimuței. Care este viteza mutațiilor și cum ne putem contamina în realitate
Descoperiri îngrijorătoare despre variola maimuței. Care este viteza mutațiilor și cum ne putem contamina în realitate
Variola maimuței tinde să se răspândească rapid pe glob. Deja sunt peste 5.400 de cazuri raportate la nivel global. Cercetătorii spun că nu se așteptau ca aceasta să se răspândească...