Cele mai mari regrete pe care le au cei care au depășit vârsta de 100 de ani. Mărturisirile care te vor pune pe gânduri

Joi, 07 Decembrie 2023, ora 22:10
40647 citiri
Cele mai mari regrete pe care le au cei care au depășit vârsta de 100 de ani. Mărturisirile care te vor pune pe gânduri
Bărbat în vârstă FOTO Pixabay

LongeviQuest este o organizație implicată în cercetarea supercentenarilor, persoanele care trăiesc până la vârsta de 110 ani sau chiar mai mult. Această organizație se ocupă de colectarea datelor și de validarea vârstelor acestor persoane care ating vârste excepționale în diverse regiuni ale lumii.

Scopul principal al LongeviQuest este de a verifica autenticitatea vârstei acestor persoane și de a aduna informații despre stilul lor de viață, experiențele și sfaturile lor pentru longevitate.

Cercetătorii organizației au ascultat poveștile și au adunat sfaturi de la supercentenari din întreaga lume. Iată cele mai mari regrete pe care centenarii au mărturisit că le au.

Doi cercetători în longevitate, care vorbesc cu super-centenari ca parte a activității lor zilnice, au împărtășit cele mai comune regrete ale celor mai în vârstă oameni din lume.

Ben Meyers și Fabrizio Villatoro CEO-ul LongeviQuest și președintele cercetării pentru America Latină, i-au întrebat pe câțiva dintre cei mai în vârstă oameni din lume despre sfaturile lor pentru longevitate, cât și despre lucrurile pe care și-ar fi dorit să le facă diferit.

Meyers a spus că majoritatea centenarilor cu care a vorbit LongeviQuest au avut vieți foarte grele, dat fiind că mulți dintre ei au experimentat evenimente majore în secolul al XX-lea, cum ar fi războiul, Marea Depresiune și decolonizarea. Cu toate acestea, el a spus că aceștia au avut în mare parte "regrete destul de umane pe care le împărtășesc cei mai mulți oameni".

Nu au oferit mai mult timp familiei

Meyers a spus că faptul că nu au oferit mai mult timp familiei a fost un regret "tipic" pentru centenari.

Alții au regretat dificultățile vieții sau evenimentele mondiale care le-au perturbat stabilitatea și capacitatea de a avea mai mulți copii, a spus Villatoro.

Prea multă muncă

Villatoro a spus că Juan Vicente Pérez Mora din Venezuela, cea mai în vârstă persoană validată vreodată la vârsta de 114 ani, își dorea să fi muncit mai puțin. Mora a făcut muncă fizică grea la ferma familiei sale de la "răsăritul soarelui până la apusul acestuia" pe tot parcursul vieții sale de muncă, începând de când avea 13 sau 14 ani. Villatoro a spus că familia lui Mora a vorbit despre regretul său că nu a putut încerca o carieră diferită, care i-ar fi permis să se bucure de mai mult timp alături de familia sa.

Nu au călătorit mai mult

Evangelista Luisa López a crescut în provincia Santa Fe, Argentina, și s-a mutat în Mar del Plata, la șapte ore distanță cu mașina, împreună cu familia ei când avea 82 de ani. Dar Villatoro a spus că López și-ar fi dorit să călătorească mai mult în viața ei, scrie businessinsider.

Karl Pillemer, profesor de gerontologie în medicină la Weill Cornell Medicine, autor al cărții „30 de lecții pentru iubire: Sfaturi de la cei mai înțelepți americani despre dragoste, relații și căsătorie”, a scris în 2016 pentru HuffPost că și adulții mai în vârstă din America regretau că nu au călătorit mai mult, în special când erau mai tineri.

Unul dintre cei de 78 de ani, cu care a discutat Pillemer, a spus: „Dacă trebuie să iei o decizie între a-ți reamenaja bucătăria sau a face o călătorie - ei bine, spun să alegi călătoria.”

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Județul în care mai mult de 10.000 de șoferi au peste 70 de ani. Categoria de vârstă cu cei mai mulți conducători auto
Județul în care mai mult de 10.000 de șoferi au peste 70 de ani. Categoria de vârstă cu cei mai mulți conducători auto
Peste 10.000 de posesori de permise de conducere din judeţul Bistriţa-Năsăud au trecut de 70 de ani, însă majoritatea, şi anume circa 53.600, au între 31 şi 50 de ani, potrivit datelor...
Simona Pătruleasa, despre viața alături de soțul milionar: ”Fac piața, pun rufe la spălat, pun becuri...” Care a fost prima meserie a prezentatoarei
Simona Pătruleasa, despre viața alături de soțul milionar: ”Fac piața, pun rufe la spălat, pun becuri...” Care a fost prima meserie a prezentatoarei
Simona Pătruleasa (49 ani), prezentatoarea știrilor Kanal D, a dezvăluit detalii din viața de familie alături de afaceristul Sabin Ivanof, împreună cu care are o fiică, Ingrid Maria (12...
#varstnici, #100 de ani, #viata, #regrete, #marturisiri , #stiri magazin