Pambuccian explica ce s-a discutat la Cotroceni

Joi, 20 Mai 2010, ora 14:15
3390 citiri
Pambuccian explica ce s-a discutat la Cotroceni
Foto: Arhiva

Liderul grupului minoritatilor din Parlamentul Romaniei, deputatul Varujan Pambuccian, a declarat ca intalnirea de la Cotroceni dintre presedintele Romaniei si reprezentantii coalitiei guvernamentale a fost una "mai mult tehnica" si ca la ea s-au discutat nu numai masurile anticriza legate de reducerea cheltuielilor bugetare, ci si solutiile ce pot fi adoptate pentru cresterea veniturilor la buget.

"Noi acum ne gandim cum sa taiem niste cheltuieli pentru ca nu mai avem venituri, nu din alt motiv. Problema principala este insa sa crestem aceste venituri. Scopul intalnirii a fost legat de stabilirea unui program al intalnirilor care urmeaza sa fie facute in interiorul societatii romanesti pana se ajunge la forma definitiva a acordului cu FMI", a declarat Pambuccian la Realitatea TV, precizand ca au fost invitati reprezentanti ai grupurilor parlamentare ale formatiunilor politice aflate la putere.

Deputatul a infirmat zvonul potrivit caruia la intrevedere ar fi participat si presedintele Curtii Constitutionale, Ioan Vida, si a explicat ca liderii sindicali nu au fost invitati la Cotroceni pentru ca intalnirea a fost mai mult tehnica. "Vor fi si intalniri cu sindicatele in zilelele care urmeaza", a anuntat acesta.

Pambuccian a declarat ca le-a propus partenerilor de guvernare doua masuri pentru cresterea veniturilor la buget, prima referindu-se la incasarea taxelor de la firmele private abia dupa ce acestea isi incaseaza banii, nu atunci cand factureaza, ceea ce "ar usura viata celor din mediul economic", iar cea de a doua ar fi adoptarea de masuri legislative care "sa faca evaziunea nerentabila" si sa conduca la "ieftinirea locurilor de munca", in conditiile mentinerii cotei unice.

"Au fost doua masuri pe care le-am propus. Prima dintre ele o propun de foarte mult si sper sa se aplice acum. Statul in acest moment ia de la privati banii pe care ei inca nu-i iau. Adica ia anumite taxe - TVA-ul in esenta - de la privati in momentul in care acestia factureaza, si nu in momentul in care au incasat suma respectiva. Cum pentru incasarea sumei respective la foarte multi dintre ei se ajunge la intarzieri foarte mari, oamenii aia ajung sa dea banii in avans la stat. Ceea ce am cerut noi a fost ca aceste plati catre stat sa fie facute in momentul incasarii banilor, si nu in momentul facturarii. Ar face o diferenta foarte mare si ar usura mult viata celor din mediul economic. A doua propunere tine de sistemul de taxe si de impozite si credem ca in momentul de fata cel mai important este sa facem evaziunea nerentabila, sa ieftinim locurile de munca si sa atragem investitie solida", a explicat Pambuccian.

"Nu stiu daca aceste propuneri se vor regasi acum, imediat, in planul de masuri, dar desi eu le propun de foarte mult timp este prima data cand ele sunt tratate cu seriozitate", a mai spus liderul minoritatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Varujan Pambuccian Cotroceni, #intalnire Cotroceni coalitia guvernamentala , #deputat