Liderul minoritatilor garanteaza ca nu se rupe coalitia

Joi, 11 August 2011, ora 21:34
1826 citiri
Liderul minoritatilor garanteaza ca nu se rupe coalitia
Foto:evz.ro

Liderul grupului minoritatilor, Varujan Pambuccian, crede ca riscul ruperii coalitiei guvernamentale ca urmare a neintelegerilor dintre UDMR si PDL este "absolut minim", la fel ca si sansele de a fi revizuita Constitutia.

Nici in ceea ce priveste proiectul reorganizarii administrative in 8 sau mai multe regiuni "nu se va intampla mare lucru", a declarat Varujan Pambuccian pentru Ziare.com, cu toate ca reprezentantii formatiunilor din arcul guvernamental continua negocierile pe acest proiect.

Liderul minoritatilor apreciaza ca, in ciuda discutiilor frecvente purtate cu liderii Opozitiei, sansele de a se revizui Constitutia sunt nule, "pentru ca este imposibil la cate puncte de vedere sunt".

"Am mai trecut o data prin asta, in urma cu cativa ani, cand erau puncte de vedere diferite. Sansele erau nule si atunci si acum", crede Varujan Pambuccian.

Intrebat care sunt principalele masuri de relansare a economiei care se discuta acum in coalitia guvernamentala, deputatul nu s-a ferit sa recunoasca faptul ca, in contextul economic international, acestea ar presupune riscuri foarte mari, de aceea politicienii Puterii se tem sa ia astfel de masuri.

"Eu am venit in vara anului trecut cu un proiect foarte radical si nu s-a acceptat, iar din toamna o sa urmeze o a doua cadere cadere globala majora. Exista un proiect mult mai bland al lui Adriean Videanu, dar nici acela nu se accepta. Daca nu o sa se faca absolut nimic in directia asta, nu o sa fie nenorocirea de pe pamant in Romania - o sa fie in alte tari -, dar bine nu o sa ne fie. Oamenii sunt paralizati de frica in fata unor astfel de evenimente si nu vor sa isi asume riscuri. Masurile de acest tip au si riscuri. Dar daca nu iti asumi niciun risc, felul in care te duci inainte e previzibil si nu e unul bun", a explicat Varujan Pambuccian.

Acesta este convins ca toamna nu ne va aduce nimic bun din punct de vedere economic. "Toamna va aduce o cadere globala mult mai mare decat in 2008, care ne va afecta si pe noi undeva in primavara anului viitor, cand va cadea China", este convins liderul minoritatilor.

In schimb, din punct de vedere politic, toamna va fi neasteptat de linistita, si nu "fierbinte" asa cum sustin alti politicieni.

Frunzaverde: Va fi o toamna politica agitata - Interviu Ziare.com

"Nu, dimpotriva. Si asta din ce am vazut pana acum ca s-a intamplat in anii trecuti in perioade de acest gen. Cred ca va fi o perioada mai calma decat banuiesc multi", a spus acesta, respingand categoric posibilitatea unei caderi a guvernului sau a schimbarii premierului Emil Boc.

Rugat sa ofere un pronostic pentru alegerile din 2012 si sa spuna daca anticipeaza sau nu ca USL va castiga mult doritul "50% plus 1" la parlamentare, Varujan Pambuccian a refuzat. "Habar nu am, niciodata nu am facut astfel de pronosticuri. Aici nu pot sa am calculul pe care il am in economie, acolo imi ies toate, toate s-au dovedit corecte".

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#varujan Pambuccian rupere coalitie, #Pambuccian masuri relansare economie, #Pambuccian criza economica , #minoritati