Minoritatile sustin orice formula politica pentru un Guvern stabil

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 21:06
411 citiri
Minoritatile sustin orice formula politica pentru un Guvern stabil

Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a declarat luni ca deputatii minoritatilor isi exprima disponibilitatea de a incepe negocieri cu partidele, inclusiv cu PD-L, pentru formarea unei majoritati stabile.

"Am decis sa actionam in asa fel incat intr-un termen rezonabil de timp sa ajungem la o formula stabila pentru ca asa o cere realitatea, o formula stabila de guvernare.

Lucrurile depind de ce se intampla in jurul nostru si de ce hotaram noi.

Vom actiona in asa fel incat intr-un termen rezonabil sa avem un Guvern stabil, acesta e un lucru foarte limpede. Al doilea lucru pe care l-am stabilit a fost echipa de negocieri din conducerea grupului: Pambuccian, Ovidiu Gant, Longher, Zisopol si Merca. Din aceasta clipa ne exprimam disponibilitatea pentru a incepe aceste negocieri", a declarat luni Pambuccian.

"Grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor a decis, luni, sa sustina orice formula politica menita sa dea un Guvern stabil.

Se poate merge de la o formula in care sustinerea sa fie neconditionata la o formula mai slaba in care sa existe o sustinere clara pe anumite lucruri fundamentale, de exemplu nu sustinem o motiune de cenzura sau vom negocia, dar in final vom gasi o formula acceptabila pentru legi fundamentale care tin de cum este reglata economia, cum se construieste bugetul, chestiuni de genul acesta, in special economice. Realitatea urmatoare nu mai este una preponderent politica, ci una preponderent economica", a explicat Pambuccian.

Liderul grupului minoritatilor a aratat ca pentru aceste negocieri grupul nu a stabilit doar un mandat, ci a formulat "o colectie de mandate", in functie de fiecare dintre situatiile predictibile in care s-ar putea crea o majoritate pentru guvernare. Pambuccian a explicat ca exista formule stabile de guvernare, chiar daca sunt sustinute de majoritati ample sau restranse, referindu-se la posibilitatea ca in formula pe care PD-L incearca sa o coaguleze sa nu intre si PNL.

Rerefindu-se la cine ar trebui sa dea primul-ministru in Guvernul care se va forma, Pambuccian a opinat ca "realitatea ne va aduce un premier PD-L". "Eu cred ca lucrul acesta este pe de-o parte prematur a fi pus in discutie, pe de alta parte este aproape transat.

Probabil ca premierul va veni sau cuvantul decisiv in desemnarea premierului il va avea PD-L, probabil", a spus liderul deputatilor din grupul minoritatilor nationale.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#minoritati guvern stabil formula, #Pambuccian guvern PDL PNL , #minoritati