Pambuccian ar avea cate ceva de discutat cu Antonescu: Vezi ce pasuri au minoritatile

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 15:23
2881 citiri
Pambuccian ar avea cate ceva de discutat cu Antonescu: Vezi ce pasuri au minoritatile
Foto: Arhiva

Liderul grupului parlamentar al minoritatilor, Varujan Pambuccian, este nemultumit de doua probleme serioase care au aparut recent in relatia, altfel excelenta cu PNL: propunerea unui liberal de scoatere a minoritatilor din Parlament si excluderea din PNL a ... unui reprezentant al minoritatilor.

Din acest motiv, cu doar cateva minute inainte de inceperea consultarilor initiate de Crin Antonescu, Varujan Pambuccian, membru al Coalitiei de guvernare, a declarat pentru Ziare.com ca nu a luat inca o decizie cu privire la participarea la aceste consultari.

Si asta in conditiile in care reprezentantii UDMR si PD-L anuntasera foarte clar ca la sedinta de luni dimineata a coalitiei s-a decis ca niciuna dintre formatiunile care se afla la guvernare sa nu dea curs invitatiei liberalilor.

Crin Antonescu cheama partidele la consultari - Urmareste minut cu minut

Contactat de Ziare.com, Varujan Pabuccian a explicat ca relatia excelenta a grupului minoritatilor cu cel al PNL a fost distorsionata de doua probleme care au intervenit saptamana trecuta.

Prima se referea la declaratia deputatului PNL Ciprian Dobre, care a anuntat ca in partid se discuta "foarte serios" ca, in momentul adoptarii unei noi Constitutii, sa se propuna desfiintarea reprezentarii minoritatilor din Parlament.

"Si in PSD au existat asemenea declaratii si domnul Ponta a retractat public. Domnul Antonescu m-a sunat imediat si mi-a dat toate asigurarile ca nu e pozitia PNL, dar nu a facut publica chestiunea asta", a atentionat Pambuccian.

Reprezentantul italienilor, exclus din ... PNL

O a doua problema, si mai delicata, il are drept personaj principal pe deputatul de Botosani Mircea Grosaru. Acesta este reprezentantul Asociatiei Italienilor din Romania si membru al grupului parlamentar al minoritatilor din Parlament, dar totodata si membru al PNL, iar din cauza ca nu a votat ultima motiune de cenzura liberalii au decis sa il excluda din randurile lor.

"Domnul Grosaru a fost exclus din PNL, in pofida asigurarilor pe care le-am primit ca nu se va intampla acest lucru(...)Este membru al grupului nostru parlamentar si a votat asa cum a votat grupul nostru, ca de fiecare data. Totusi, aici era o chestiune de intelegere si de colaborare fireasca intre grupurile noastre parlmentare", a declarat Varujan Pambuccian.

Acesta a explicat ca Grosaru era reprezentantul Uniunii italienilor in Parlament dar era, pana sa fie exclus, si membru PNL, fara ca aceasta sa fie o problema. "In organizatiile noastre, la minoritati, sunt si membri ai tutoror partidelor, de la PRM pana la ce partid vreti dumneavoastra", a explicat Varujan Pambuccian pentru Ziare.com.

Revenind la consultarile convocate de Crin Antonescu, liderul minoritatilor a precizat inca o data: "noi am rugat ca lucrurile astea doua sa se intample asa, si totusi nu s-au intamplat" si si-a exprimat speranta ca lucrurile nu vor ramane asa.

"Sper sa mai existe loc de rezolvat si sa reluam dialogul firesc pe care il avem dintotdeauna. Eu cu Crin Antonescu am un dialog excelent", a mai spus Pambuccian, subliniind inca o data in privinta consultarilor initiate de liberali:"nu sunt foarte sigur ca voi merge, oricum daca voi merge aceste doua lucruri vor fi reiterate".

"A fost o decizie pe care a luat-o coalitia, eu am un mandat din partea grupului sa discut chestiunile astea doua de deblocare, nu au nicio legatura cu negocieri sau cu altceva. (...)Chiar nu am luat o decizie, si in orice caz nu ma voi duce la consultari, asta e o chestiune transata, ma voi duce sa solicit deblocarea in felul acesta a dialogului cu grupul nostru, lucru pe care l-am facut pana acum informal. Daca e nevoie il fac si fomal, dar nu sunt sigur daca e bine sa il fac si formal sau sa mai astept o reactie din partea PNL", a atentionat liderul minoritatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#consultari Crin Antonescu, #Varujan Pambuccian, #minoritati consultari liberali , #minoritati