Pambuccian: Vom sutine noul Guvern, insa doar la nivel parlamentar (Video)

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 10:58
1874 citiri
Pambuccian: Vom sutine noul Guvern, insa doar la nivel parlamentar (Video)
Foto: Realitatea TV

Varujan Pambuccian, reprezentantul minoritatilor in Parlament, a declarat, la iesirea de la consultarile cu seful statului, ca grupul sau va sustine noul Guvern.

Presedintele Uniunii Armenilor, Varujan Pambuccian, a precizat ca sustinerea noului Guvern format va avea loc in functie de discutiile pe care le vor purta cu partidele care vor forma viitorul executiv.

Varujan Pambuccian a tinut sa felicite grupul minoritatilor pentru rezultatele obtinute in urma alegerilor din 30 noiembrie. De asemenea, el a mai spus ca grupul sau parlamentar a pornit cu un dezavantaj la discutiile de la Cotroceni, pentru ca nu au stiut ce au declarat celelalte partide politice.

In urma consultarilor cu Traian Basescu, reprezentantii minoritatilor in Parlament au declarat ca vor sustine noul Guvern, insa doar in anumiti conditii.

Presedintele Uniunii Armenilor, Varujan Pambuccian, a declarat ca principiile de sustinere pentru noul Guvernului vor fi facute cunoscute partidelor politice atunci vor avea discutii cu acestea.

A doua conditie pe care grupul minoritatilor, altele decat cea maghiara, o va discuta cu partidele care vor forma noul Guvern va fi setul de masuri de diminuare a efectelor crizei economice in care Romania a intrat deja.

Presedintele Uniunii Armenilor, Varujan Pabuccian, a mai declarat vineri, dupa intalnirea cu Traian Basescu, ca reprezentantii minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara, nu doresc sa aiba posturi in viitorul Executiv.

Varujan Pambuccian a declarat ca presedintele Traian Basescu le-a spus ca prima optiune a lui este "un Guvern cu o puternica sustina parlamentara. Puternica sustinere parlamentara inseamna un numar cat mai mare de voturi pentru ceea ce face Guvernul respectiv in Parlament. A doua optiune nu ne-a spus-o", a declarat Pambuccian.

El considera ca rationamentul presedintelui este bun, intrucat "este foarte greu ca in perioada care intram sa vorbim de guverne minoritare".

Intrebat daca grupul minoritatilor va sustine un Guvern de stanga sau de dreapta, Pambuccain a spus ca "in perioada in care intram e foarte greu sa mai vorbim de dreapta si de stanga", si a amintit ca in campania electorala "s-au facut multe promisiuni care sunt imposibil de tinut in conditiile crizei economice".

Consultarile cu reprezentantii minoritatilor au inceput la ora 10.00, presedintele dorind sa afle viziunea acestora despre viitorul Guvern, care, potrivit sefului statului, ar trebui sa se formeze inainte de data de 24 decembrie, avand in vedere urgenta adoptarii bugetului pe 2009.

Seful statului le-a spus reprezentantilor minoritatilor ca, potrivit Constitutiei, are obligatia de a consulta toate grupurile parlamentare in vederea formarii noului Guvern.

"Cum vedeti noua structura guvernamentala care sa poata sa treaca (n.r.de Parlament) si sa avem Guvern inainte de 24 decembrie? Se poate avea in vedere si data de 29 decembrie, dar urgenta bugetului ne obliga sa avem Guvern inainte de 24 decembrie, daca nu chiar pe 21 sau 22", a spus presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Varujan Pambuccian, #grupul minoritatilor, #noul Guvern , #minoritati