Pambuccian: UDMR si minoritatile nu mai au ce respecta, daca se incalca intelegerile

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 16:26
2118 citiri
Pambuccian: UDMR si minoritatile nu mai au ce respecta, daca se incalca intelegerile
Foto: Arhiva

Alegerea lui Kelemen Hunor ca presedinte al UDMR este o forma de continuare a politicii lui Marko Bela, insa Uniunea si grupul minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara, vor considera ca nu vor mai avea ce respecta, daca intelegerile initiale vor fi incalcate de partenerii din coalitia de guvernare.

"Domnul Kelemen este clar o forma de continuitate si ca stil de conducere. Dansul a stat foarte mult in preajma domnului Marko si eu sunt convins ca foarte putin se va schimba in stilul de conducere a partidului, dupa investirea domnului Kelemen. Din punctul nostru de vedere, UDMR va ramane exact cum era, datorita felului cum este construit si pentru ca liderul actual a fost crescut de domnul Marko", a declarat, duminica, liderul grupului parlamentar al minoritatilor, Varujan Pambuccian.

Deputatul a avertizat, insa, ca minoritatile si UDMR isi vor respecta "contractul" cu celelate partide de la Putere, doar daca si acestea il vor duce la indeplinire.

"UDMR si grupul nostru parlamentar suntem formatiuni politice care au un alt gen de comportament. Sunt formatiuni care odata ce si-au dat un cuvant si-l respecta si nu creeaza surprize celor din jur. E adevarat ca, daca cei din jur ajung sa creeze surprize, s-ar putea ca si noi, si UDMR sa consideram ca nu prea mai avem ce respecta. Din punctul acesta de vedere, nici noi, nici UDMR nu vom crea niciun fel de surprize, ca parti contractuale", a spus Pambuccian.

El a mentionat ca grupul sau parlamentar nu se simte "foarte confortabil" cu o serie de prevederi din proiectul de protocol al coalitiei de guvernare si va cere probabil eliminarea acelor puncte. Deputatul a precizat ca luni va discuta aceste chestiuni in sedinta de coalitie.

#Varujan Pambuccian UDMR, #coalitie UDMR, #Varujan Pambuccian minoritati , #stiri Varujan Pambuccian
Comentarii