Varujan Pambuccian: Ar putea fi taxati si cei care au mai multe terenuri (Video)

Luni, 28 Iunie 2010, ora 23:46
1732 citiri
Varujan Pambuccian: Ar putea fi taxati si cei care au mai multe terenuri (Video)
Foto: HartaPoliticii.ro

Varujan Pambuccian, liderul parlamentarilor minoritatilor din Parlament, sustine ca in Guvern se discuta posibilitatea ca si cei care au mai multe terenuri sa fie suprataxati, nu numai cei cu mai multe case.

Acesta sustine ca taxele mai mari pentru mai multe proprietati vor face ca aceste proprietati care nu sunt utilizate, sa produca pentru stat.

"In chestiunea legata de taxarea proprietatilor, fie ca e vorba de case sau terenuri, exista un dublu scop: unul de solidaritate in vreme de criza, al doilea economic. In Romania, proprietatea a fost folosita doar in scopuri speculative. Foarte multi dintre cei care au avut bani de investit i-au investit in zona case-terenuri: le tin acolo, asteptand sa le creasca preturi", a explicat Varujan Pambuccian.

Pambuccian: Mi se rupe de casele ministrilor PD-L

Situatia ar fi similara in cazul proprietarilor de terenuri care nu le muncesc, insa primesc subventii de la Uniunea Europeana pentru hectarele pe care le au. Scopul principal al majoriarii taxelor ar fi, potrivit lui Pambuccian, ca aceste proprietati sa produca.

Liderul grupului minoritatilor nationale din Parlament a adaugat ca a prezentat initiativa sa premierului Emil Boc, care a fost receptiv, si ca spera sa se si actioneze in acest domeniu.

Pambuccian: Nici o varianta nu ne scoate din dezastru

Dan Lazar, consilier pe probleme economice al lui Emil Boc, a confirmat spusele parlamentarului, adaugand ca initiativa se discuta la nivelul Guvernului.

Dan Lazar a adaugat ca initiativa privind suprataxarea celor care au mai multe locuinte va fi regandita, fiind constituita in forma unui proiect de lege, in conditiile in care o Ordonanta de Urgenta ar putea fi atacata la Curtea Constitutionala, pentru ca prin Ordonante nu se pot institui taxe si impozite, conform Constitutiei.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Varujan Pambuccian, #Pambuccian taxe terenuri, #Pambuccian taxa case , #stiri Varujan Pambuccian
Comentarii
Poza asdfg
asdfg
rank 4
propun impozitarea purcelului din cotet, a fantanii din curte si a numarului de uluci din gard
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
In sfarsit, mari latifundiari sunt in vizorul lui Varujan Pambuccian. Ne bucura maeste sa va revedem dupa ce n-ati participat la motiunea de cenzura privind reducerea pensiilor si salariilor.