Varujan Pambuccian: Din punct de vedere macroeconomic, Romania - o tara de invidiat

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 21:30
1994 citiri
Varujan Pambuccian: Din punct de vedere macroeconomic, Romania - o tara de invidiat
Foto: hartapoliticii.ro

Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a declarat marti ca, din punct de vedere macroeconomic, "Romania este o tara de invidiat".

"Trebuie sa remarcam un lucru pozitiv: din punct de vedere macroeconomic, astazi, Romania este o tara de invidiat. Daca ne uitam la cum arata indicatorii macroeconomici ai tarilor considerate puteri mari economice si comparam cu indicatorii nostri, constatam ca suntem o tara de invidiat.

Sper sa reusiti, fiind asa cum suntem acum, sa trecem de focul care urmeaza si care va fi mult mai mare si care se va intampla probabil in urmatorii trei ani in care eu cred ca vom asista la finalul celor doua jocuri piramidale care au produs depresia economica in care suntem acum. Probabil ca atunci va trebui sa regandim mecanismul monetar, sa reinventam foarte multe lucruri, sa fim creativi", a declarat Pambuccian in plenul reunit al celor doua Camere.

"Deocamdata mergem asa cum scrie la carte, cu un acord care rau nu face, face bine si ne da timp si timpul asta e foarte pretios si va trebuie sa-l folosim, sa ne pregatim cum trebuie pentru ce urmeaza. E bine ca nu crestem taxele si impozitele. Va propun sa avem discutii si despre perioada care urmeaza, asa cum se face in parlamentele multor tari si e bine sa gasim o solutie echilibrata, rationala, cu sanse ca impactul a ceea ce urmeaza sa fie cat mai mic asupra Romaniei", a spus Pambuccian.

#Varujan Pambuccian Romania tara invidiat, #Varujan Pambuccian macroeconomie Romania , #stiri Varujan Pambuccian
Comentarii