Cand decide Vosganian soarta Oltchim

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 08:57
2138 citiri
Cand decide Vosganian soarta Oltchim
Foto: vosganian.ro

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat ca pana la urmatoarea sedinta de Guvern, de miercuri, o sa alega o solutie pentru rezolvarea problemelor de la Oltchim.

"Pana miercurea viitoare trebuie sa aleg o solutie pentru Oltchim, pe care sa o prezint Guvernului, care trebuie sa ia decizia finala", a declarat ministrul pentru Bursa.

Acesta a cerut Guvernului un ragaz, timp in care sa se poata consulta cu reprezentantii combinatului valcean, cu bancile creditoare, cu sindicatele si cu alti specialisti.

"In sedinta de miercuri a Guvernului, am prezentat o nota privind starea actuala a combinatului. De asemenea, am prezentat patru variante privind viitorul Oltchim: continuarea activitatii in formula actuala, reorganizarea, privatizarea si lichidarea voluntara", a adaugat Vosganian.

Printre aceste variante s-a numarat si lichidarea voluntara, dar cu care ministrul Economiei nu este de acord.

Acesta a comentat si posibilitatea intrarii in insolventa a Oltchim.

"Nu exista o decizie privind insolventa in vederea reorganizarii. Este doar o varianta. De aceea am folosit doar termenul de reorganizare cand am vorbit despre scenariile pentru Oltchim. Exista mai multe modalitati de restructurare a unei companii. De aceea vreau sa analizez cu atentie scenariile pentru Oltchim", a conchis ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Vosganian probleme Oltchim, #Vosganian planuri Oltchim, #Oltchim insolventa , #ministrul Economiei