Materialul probatoriu in cazul lui Vosganian, in Comisia juridica din Senat

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 12:24
1600 citiri
Materialul probatoriu in cazul lui Vosganian, in Comisia juridica din Senat
Foto: Evenimentul Zilei

Senatorii juristi au avut miercuri o prima sedinta secreta in care au studiat materialul probatoriu transmis de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind inceperea urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian.

La finalul sedintei, presedintele Comisiei juridice, liberalul Tudor Chiuariu, a precizat ca fostul ministru al Economiei le-a transmis senatorilor juristi un prim punct de vedere referitor la referatul Parchetului, care insa nu a fost analizat in detaliu.

"De luni au venit dosarele de la Parchet si astazi am inceput sa studiem dosarul si toate materialele probatorii care ne-au fost inaintate. In acelasi timp, domnul senator Varujan Vosganian ne-a inaintat o adresa prin care anunta ca va fi prezent la sedinta Comisiei din 1 octombrie, asa cum am stabilit, ca sa isi exercite dreptul la aparare.

De asemenea, ne-a inaintat deja un prim punct de vedere asupra referatului pe care l-am primit si pe care i l-am comunicat inca de saptamana trecuta. (...) Punctul de vedere a fost transmis astazi si, in consecinta, nici nu l-am studiat, dar a fost inaintat tuturor membrilor Comisiei", a spus Tudor Chiuariu.

Referitor la timpul necesar pentru ca senatorii juristi sa studieze intreg materialul probator, presedintele Comisiei juridice a Senatului a apreciat ca cele 15 volume de documente de la DIICOT vor fi parcurse pana la momentul audierii lui Vosganian in Comisie, ca dupa aceea sa poata lua o decizie.

Procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica, a solicitat in data de 2 septembrie procurorului general Tiberiu Nitu sa sesizeze Senatul si pe presedintele Traian Basescu pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si fata de fostul ministru Adriean Videanu, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, in legatura cu facilitarea livrarilor de gaze naturale de Romgaz catre SC Interagro, companie detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae.

Citește și:
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
După eșecul pe piața asigurărilor cu City Insurance, acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este implicată în scandalul Euroins, companie intrată recent în insolvență. În...
Ce s-a întâmplat cu membrele PSD care s-au luat la bătaie în sediul partidului după ce au ajuns la spital
Ce s-a întâmplat cu membrele PSD care s-au luat la bătaie în sediul partidului după ce au ajuns la spital
PSD Cluj Napoca a luat o decizie duminică, 19 martie, cu privire la cele două membre ale organizației care vineri s-au luat la bătaie la sediul partidului, ambele ajungând la spital. PSD...
#Vosganian audiat Senat, #Vosganian dosar DIICOT , #ministrul Economiei