Vosganian: Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, interesat de afaceri in Romania

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 20:02
2379 citiri
Vosganian: Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, interesat de afaceri in Romania
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca miliardarul Carlos Slim este interesat de afaceri in Romania, mai exact de tabla romaneasca si de sectorul telecom.

Vosganian a spus ca, in cadrul unei intalniri cu Carlos Slim, acesta s-a aratat interesat de sectorul telecom, de furnizarea de cablu, dar si de tabla romaneasca, potrivit Adevarul.

Referitor la privatizarea CFR Marfa, Vosganian a afirmat ca orice consultare este binevenita si ca el se va duce la comisiile parlamentare sa informeze despre stadiul privatizarii la Oltchim si Cupru Min.

Incep producedurile de privatizare la IAR Ghimbav, Avioane Craiova si Romaero

Legat de privatizarea Romaero, ministrul a precizat ca terenurile vor fi separate, astfel incat acestea sa nu fie vandute. "Am luat decizia de privatizare a industriei aeronautice, adica Romaero, IAR Ghimbav si Avioane Craiova. Am cerut la OPSPI separarea funciara astfel incat atunci cand privatizam Romaero sa vindem Romaero, nu si terenurile aferente. De asta trebuie sa vindem cuiva care se obliga sa pastreze obligatiile de securitate, pentru ca trebuie sa repare flotila", a explicat Vosganian.

Vosganian: Opt investitori sunt interesati de Cupru Min

Referitor la privatizarea Cupru Min, Vosganian a afirmat ca a fost stabilita suma minima de 6.900 de dolari pe tona de cupru pentru viitorul investitor. "Statul vrea sa reinvie industria cuprului, pana acum concentratul de cupru se exporta. Am pus un minim de 6.900 de dolari pe tona de cupru pentru investitorul care va veni. S-au prezentat Glencore, o firma mare dar care n-a putut indeplini toate conditiile, si Trafigura, o alta firma mare. Ne-am uitat pe documentele acesteia si am constatat ca aveau cateva mici probleme, aveau sediul trecut undeva intr-un document, altul in alt documet, care lasau loc de contestatii pentru altii. Asa ca am convenit cu prim-ministrul sa prelungim procedura pana in septembrie", a mai spus ministrul Economiei.

Vosganian: Romania are blocate 800 de milioane de dolari la Krivoi Rog

Acesta a adaugat ca, in luna august, va urma o intalnire cu oficiali ucrainieni in privinta combinatului de la Krivoi Rog. "Romania are o factura neachitata de 800 de milioane de dolari, din care Ucraina recunoaste mai putin, dar tot e de ordinul sutelor de milioane. Acum ei ar dori sa privatizeze combinatul, ceea ce inseamna ca e un bun moment pentru Romania sa isi recupereze o parte din bani. Oricat as recupera, oricum voi fi acuzat ca nu e bine", a spus Vosganian.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Varujan Vosganian Carlos Slim, #Carlos Slim afaceri Romania, #privatizare Romaero, #privatizate Cupru Min, #datorie Romania Ucraina , #ministrul Economiei