Ziare.com

Vosganian: Concedierile la Oltchim, proportionale cu dimensiunea capacitatii de productie

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 15:48

   

Vosganian: Concedierile la Oltchim, proportionale cu dimensiunea capacitatii de productie
Disponibilizarile de la Oltchim Ramnicu Valcea vor fi proportionale cu dimensiunea capacitatii de productie a combinatului, contractarea unui imprumut de 10 - 15 milioane euro de la bancile cu care autoritatile negociaza in aceasta perioada putand asigura functionarea la o capacitate de 50%, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Discutiile cu bancile continua, iar in situatia in care am putea obtine de la bancile creditoare un imprumut de 10 - 15 milioane euro, in baza negocierilor cu traderii, am putea creste capacitatea de productie la peste 50%, ceea ce ar insemna si pastrarea unui numar important din salariatii de pe platforma.

Disponibilizarea lor este o decizie pe care o iau administratorii judiciari, care au deja discutii cu sindicatele. Administratorii judiciari cauta si formule de a asigura salarii compensatorii. Disponibilizarile vor fi proportionale cu capacitatea de asigurare a functionarii combinatului.

Personalul care va fi pastrat la Oltchim este superior procentual capacitatii de productie pentru ca exista, spre exemplu, si personalul administrativ. Daca avem o capacitate de productie de 50%, procentul personalului pastrat este mult mai mare. Dar pentru a pastra intreg personalul ar trebui sa existe o capacitate de productie de 80%", a intr-un Varujan Vosganian interviu acordat Agerpres.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

De asemenea, oficialul a precizat ca administratorul judiciar si cel special negociaza cu furnizorii de materie prima si cu beneficiarii pentru a ajunge la o capacitate de productie cat mai ridicata.

"Colegii mei, administratorul judiciar si administratorul special, au negocieri atat cu furnizori de materie prima, cu beneficiarii, cat si cu companiile de electricitate si alti furnizori, pentru a dezvolta o capacitate crescuta de productie", a adaugat Vosganian.

Adunarea Generala a Actionarilor Oltchim Ramnicu Valcea l-a desemnat, in 14 martie 2013, pe Bogdan Nicolae Stanescu administrator special al societatii, la propunerea Ministerului Economiei. Administratorul special va desemna conducerea interimara a companiei, iar contractul de management privat la Oltchim poate fi incheiat de catre Adunarea Creditorilor din 15 aprilie 2013.

Guvernul a aprobat, in 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2223 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor