Vosganian neaga acuzatiile DIICOT: Sunt mandru ca nu am fost implicat in fapte de coruptie

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 14:34
1195 citiri
Vosganian neaga acuzatiile DIICOT: Sunt mandru ca nu am fost implicat in fapte de coruptie

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a dat explicatii, marti, legate de acuzatiile care i se aduc de procurorii DIICOT, precizand ca in dosarul respectiv el nu a gasit ideea ca ar urma sa fie cercetat pentru coruptie.

"Nu stiu ce inseamna suspiciune rezonabila, dar nu am gasit nicio implicare a mea intr-o fapta de coruptie. De fapt, in 22 de ani de cand sunt parlamentar, sunt mandru ca nu s-a gasit asa ceva. Dosarul de fata se refera la modul in care DIICOT aprecieaza unele decizii politice ale mele, semnate si de guvernul de atunci.

Pierderea la care se refera procurorii... totalul reducerilor (acordate companiei Intergaro - n.red) insumeaza o suma comparabila cu costul patinoarului de la Brasov, de 14-15 milioane de euro. Aceasta este suma, iar daca o vom compara cu pierderile pe care Romgaz si bugetul de stat le-ar fi adus daca industria chimica si-ar fi redus activitatea ele ar ar fi fost incomparabil mai mari. Nu e corect sa calculezi contabilicesc", a precizat Varujan Vosganian, insistand asupra faptului ca actiunile sale trebuie puse in context.

"In acea vreme, pretul petrolului urcase la 140 de dolari barilul, iar cel al gazului metan crescuse foarte mult, firmele care lucrau in ingrasaminte chinice au primit preaviz pentru a se inchide, sindicalistii pichetau ministerul, din Tragu Magurele, Fagaras sau Slobozia, care daca si-ar fi pierdut salariatii era grav, era vorba de peste 9.000 de oameni, astfel ca somajul si alte indemnizatii depaseau reducerile respective. Solutia a fost cea mai buna", a punctat Vosganian.

Vosganian si alti ministri, convocati de urgenta la Guvern

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) sa sesizeze Senatul pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator in actuala legislatura, ocupand si functia de ministru in cadrul Ministerului Economiei, pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Economiei, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

De asemenea, seful DIICOT a solicitat procurorului general sa sesizeze presedintele Romaniei pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Economiei.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Citeste si:
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...