Vosganian: Oltchim merita mai mult decat rating mass-media (Video)

Luni, 18 Februarie 2013, ora 16:55
1343 citiri
Vosganian: Oltchim merita mai mult decat rating mass-media (Video)
Foto: Digi 24

Ministrul Economiei, Varujan Vosgnaian, a precizat, luni, ca Oltchim merita mai mult decat rating mass-media si ca situatia combinatului trebuie abordata cu mai multa responsabilitate.

Declaratiile au avut loc in contextul in care oficialul i-a chemat la Bucuresti, pentru discutii, pe reprezentantii salariatilor aflati in greva foamei.

"Riscam sa dam in jurul combinatului o dimensiune anecdotica, eu cred ca merita ceva mai mult decat ratingul mass-media, trebuie sa existe o atmosfera sobra si de responsabilitate", a apreciat ministrul.

Vosganian ii cheama luni la Bucuresti pe grevistii foamei de la Oltchim

"Am avut catre sindicate urmatorul apel: m-am intalnit de o luna si ceva de nenumarate ori cu ei, saptamana asta doar de trei ori. Chiar am spus colegilor de la sindicate ca respect foarte mult atasamentul lor fata de drepturile salariale, dar trebuie sa salvam combinatul, nu sa-l grabim catre un destin fatal. Niciun investitor strategic nu va veni la combinat daca angajatii fac greva foamei in ziua cand isi primesc salariile. Le-am propus consultari la doua saptamani, trebuie sa asiguram o comunicare transparenta si nu trebuie sa dam impresia ca suntem in stare de asediu", a adaugat Vosganian.

Ministrul a mai mentionat ca desi unii sustin ca Oltchim nu mai are nicio sansa, el se incapataneaza sa se increada in sansele combinatului, insa are nevoie de acord politic si de sustinerea sindicatelor.

"Le transmit sindicatelor in aceasta saptamana o etapizare cu privire la ce vrem sa facem, iar marti le prezint solutiile pentru a asigura productia. Se pregateste si o motiune de cenzura de la Opozitie pe tema Oltchim, eu am mai zis ca o dezbatere n Parlament e binevenita. Am preluat societatea din coma si incerc sa o revitalizez", a sustinut oficialul.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Vosganian discutii Oltchim, #Vosganian declaratii Oltchim, #Vosganian intalnire grevisti Oltchim , #ministrul Economiei