Ziare.com

Vosganian: Oltchim va beneficia de un credit de 20 de milioane de euro

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 15:32

   

Vosganian: Oltchim va beneficia de un credit de 20 de milioane de euro
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat, pe blog, motivele pentru care Oltchim a intrat in insolventa.

El a mentionat ca societatea este extrem de mediatizata in ultima vreme, datorita importantei strategice a combinatului si a impactului sau asupra comunitatii locale, dar si "datorita anectodicii create in jurul sau, in care asa-zisa privatizare stil music-hall a fost doar una dintre fatete".

In plus, ministrul de resort sustine ca Oltchim este "mai subrezit economic si mai impovarat de datorii".

Piperea, administrator judiciar la Oltchim: Voi incerca o privatizare prin insolventa - Interviu Ziare.com

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

De altfel, el a spus ca planul de restructurare al combinatului va fi prezentat dupa sase luni de la autorizarea masurii de ajutor de salvare propusa pentru combinat.

"Pentru depasirea situatiei dificile in care se gaseste societatea, propunem acordarea un ajutor de salvare care sa respecte conditiile impuse de normele comunitare in materie, reprezentand un sprijin temporar si reversibil acordat societatii, avand ca obiectiv crearea premizelor ca SC Oltchim SA, intreprindere aflata in dificultate, sa fie mentinuta pe linia de plutire pe durata elaborarii unui plan de restructurare. Un asemenea ajutor poate fi acordat cu respectarea principiului 'prima si ultima data'.

"Structura preconizata a ajutorului de stat este formata dintr-o prima transa de 20 milioane euro, reprezentand credit pentru nevoile curente ale societatii, justificate de o lipsa acuta de lichiditati si un ajutor de stat oferit sub forma unor garantii de stat pentru garantarea unui imprumut in valoare de 25 milioane de euro acordat de Bancile creditoare ale S.C. OLTCHIM S.A.", a aratat Vosganian, pe blog.

Ministerul Finantelor Publice va analiza posibilitatea acordarii unui ajutor de salvare pentru a depasi impasul in care se afla societatea, mentioneaza ministrul Economiei.

"In mod obligatoriu acest ajutor va fi insotit de un plan de restructurare ce va fi comunicat in maximum sase luni de la autorizarea masurii de ajutor de salvare. In aceste conditii, pentru a se depasi impasul economic actual in care se afla Oltchim, este necesar ca Ministerul Finantelor Publice sa analizeze posibilitatea acordarii unui ajutor de salvare in structura anterior mentionata", a adaugat Vosganian.

Oficialul precizeaza ca, potrivit legislatiei in vigoare, in cazul deschiderii procedurii insolventei, masura adoptata in cazul Oltchim, masurile de executare silita se suspenda, furnizorii de servicii (apa, electricitate, gaze naturale, telefonie) nu au dreptul sa schimbe, sa refuze sau sa intrerupa temporar serviciile. De asemenea, nu se mai calculeaza dobanzi, majorari si penalitati ori alte accesorii la creantele nascute anterior datei deschiderii procedurii.

Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL, companie reprezentata de Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring RPRL, reprezentata prin partener coordonator Niculaie Balan, in urma unei hotarari a Consiliului de Administratie al societatii valcene de joi, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1639 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Imi vine in gand melodia :

Palavre,palavre,palavre....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor