Vosganian: Platforma Mechel va avea in total intre 3.500 si 4.000 de salariati

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 17:40
2057 citiri
Vosganian: Platforma Mechel va avea in total intre 3.500 si 4.000 de salariati

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat ca pe platforma Mechel vor ramane in total circa 4.000 de salariati, iar actionarii au promis ca vor aduce si investitii.

"Pe platforma Mechel, in cele cinci locatii, vor ramane aproape 4.000 de salariati si activitatea va continua. Actionarii au promis ca vor aduce si investitii. Informatiile pe care le detin de la actionariat si administratorul judiciar spun asa: La Targoviste unitatea va fi din nou denumita Combinatul de Oteluri Speciale, ca pe vremuri, si va avea in jur de 1.500 de salariati, Ductil Buzau va avea circa 1.000 de salariati, vor fi pornite cateva linii la Campia Turzii si Braila. In total Mechel va avea intre 3.500 si 4.000 de salariati", a declarat Vosganian, la Antena 3.

Vosganian a mentionat ca exista un plan de reorganizare care i-a fost prezentat si ale carui etape le urmaresc.

"Am fost acuzat ca sunt aservit rusilor, ba chiar un domn deputat de la Cluj a cerut demisia mea pe motiv ca fac presiuni asupra statului pentru a-i favoriza pe rusi. Nu m-am lasat deloc intimidat si am continuat. In urma evaluarii, din circa 150 milioane lei notificare de returnare de TVA, Ministerul Finantelor a socotit ca 140 milioane pot fi returnate. Din aceste 140 milioane s-au scazut obligatiile pe care compania le are catre stat, astfel incat a mai ramas o suma de 38 milioane lei. Am convocat din nou actionariatul, care a spus ca aceasta suma va fi folosita integral pentru Campia Turzii.

Am chemat apoi administratorul judiciar, care mi-a spus ca din acesti bani vor fi asigurate salariile compensatorii pentru personalul ce urmeaza sa fie disponibilizat si vor mai ramane ceva bani pentru a porni cele doua linii. O parte din Campia Turzii va putea fi salvata, ordinul de marime este de circa 700 de salariati", a continuat liberalul.

Vosganian a punctat ca exista semnale pozitive si in legatura cu Laminorul Braila, care va fi comasat cu Ductil Buzau.

"Ramane chestiunea de la Otelu Rosu, care e mai mic, cu cateva sute de salariati, dar care primeste o grea lovitura, pentru ca este vorba despre un oras mic, monoindustrial. Am avut discutii cu toata conducerea judetului si solicitarea dansilor a fost sa intervin ca nu cumva sa se procedeze la taierea instalatiilor.

Am avut discutii cu administratorul judiciar si am capatat promisiunea lor ca nimeni nu se va atinge de instalatiile de la Otelu Rosu, fiind cautata o formula parteneriala de privatizare astfel incat Otelu Rosu sa fie preluat", a incheiat Vosganian.

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#Vosganian ministru Economie, #Vosganian Mechet angajati , #ministrul Economiei