Ziare.com

Vosganian ridica in slavi Registrul Comertului: inregistrezi o firma in doar trei zile

Joi, 13 Iunie 2013, ora 20:14

   

Vosganian ridica in slavi Registrul Comertului: inregistrezi o firma in doar trei zile
Inregistrarea unei noi firme la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) dureaza numai trei zile, iar sistemul informatic al institutiei este performant, a declarat joi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la Forumul European al Registrelor Comertului (ECRF) de la Bucuresti.

In opinia lui Varujan Vosganian, Oficiul National pentru Registrul Comertului este o institutie moderna si eficienta, reprezentand un fin barometru al economiei romanesti, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, remis joi.

Potrivit ministrului, spiritul antreprenorial este inca putin dezvoltat in Romania, care are doar 21 de intreprinderi la mia de locuitori, media in Uniunea Europeana fiind de peste 50 de firme la 1.000 de locuitori.

Registrul Comertului simplifica procedura de infiintare a unei firme

"Cresterea numarului de IMM-uri este vitala pentru relansarea economica a tarii noastre si pentru reducerea decalajelor fata de statele dezvoltate din UE", a spus ministrul, care a subliniat ca "trebuie stimulata crearea a cat mai multor IMM-uri in industrie, productie agricola si servicii".

Joi, la Bucuresti, a avut loc cea de-a 16 editie a Forumului European al Registrelor Comertului (ECRF), organizata de catre ONRC in calitate de presedinte pe perioada 2012 - 2013. "Evenimentul gazduit astazi (joi - n.red.) de tara noastra arata prestigiul de care se bucura ONRC pe plan european", a afirmat Varujan Vosganian.

Cea de-a 16-a Conferinta Anuala a ECRF, sustinuta financiar de ECRF, a reunit un numar important de registre ale comertului (aproximativ 50 de tari, cu peste 100 de participanti), atat membre ECRF (Olanda, Austria, Germania, Italia, Spania, Luxemburg, Marea Britanie - principali investitori europeni in societatile comerciale cu participare straina la capitalul social in Romania), cat si reprezentanti ai altor organisme internationale (CRF, Comisia Europeana, Banca Mondiala, IACA).

Sistemul de taxare la Registrul Comertului se schimba. Vezi modificarile

Registrul Comertului indeplineste un serviciu public, cu importanta deosebita in functionarea pietei interne la nivelul Uniunii Europene, revenindu-i in mare parte obligatia de a pune in practica prevederile celor sase directive comunitare privind societatile comerciale, pentru care Romania are obligatia asigurarii aplicarii depline si corespunzatoare (publicarea situatiilor financiare, sanctionarea pentru neindeplinirea obligatiilor de publicitate, furnizarea informatiilor catre cei interesati in timp util, inregistrarea si arhivarea in format clasic si electronic a informatiilor prevazute de directive etc.).
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1403 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Degeaba, Guzganiane!

Nu face nimeni coada la inregistrare. In schimb fac cozi la radiere...
Prosti mai trebuie sa fie! Pentru 3 zile, sa accepte sa fie mulsi de toti viteii din ciurda statului. Nici pentru 3 minute nu merita, asa ca lasa reclama...

 

Yes !

Și din prima zi cind deschizi firma.......vin băieții de la ANAF ca să aranjeze cită șpagă trebuie să dai ! Pină la urmă.....tot ANAFU e mai rapid Armeanule !

 

oh ce veste minunata dar...

am o intrebare pentru dnul Valjean: se poate desfiinta in 2 zile ? fiindca la ce incurajare exista pe piata IMM la finantare si fonduri europene mai mult nu rezista

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor