Ziare.com

Vosganian sustine redeschiderea minelor in zonele in care acest lucru este posibil

Joi, 07 Februarie 2013, ora 20:16

   

Vosganian sustine redeschiderea minelor in zonele in care acest lucru este posibil
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a sustinut, in cadrul discutiilor referitoare la bugetul Ministerului Economiei din Comisia de Buget-Finante, necesitatea redeschiderii minelor in zonele in care acest lucru este posibil.

"Executivul si-a propus, ca obiectiv strategic in domeniul resurselor minerale, promovarea de investitii private in zonele cu potential minier nevalorificat in totalitate, care pot contribui semnificativ la regenerarea socio-economica a localitatilor respective.

Pentru ca acest demers sa poata fi pus in practica, se impune reanalizarea si implementarea unui cadru de reglementare previzibil, care sa sporeasca atractivitatea pentru potentialii investitori privati in sectorul minier", se arata intr-un comunicat transmis joi de Ministerul Economiei.

Una dintre masurile pentru reducerea graduala a rolului statului in activitatile miniere de explorare si exploatare miniera poate fi reanalizarea si promovarea actelor normative pentru atragerea in circuitul economic a unor perimetre de cercetare/exploatare in prezent blocate in procesul de aprobare la diferite nivele guvernamentale.

Confederatia Sindicala Nationala Meridian a apreciat, intr-o scrisoare adresata Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, pozitia exprimata de demnitarul roman in discutiile din cadrul Comisiei de Buget-Finante, precum si demersurile realizate in acest sens, care au dat un semnal pozitiv in zonele miniere.

Sursa: rNews

Articol citit de 1417 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa il sustina si acolo

unde este imposibil - adica in p...a masii !

 

aa

de injurat poate toata lumea, mai greu e cu masurile, cu solutiile, cu atragerea investitiilor, cu dezvoltarea de proiecte care sa aduca locuri de munca si profit. si de asta este nevoie acum iar mineritul poate ajuta

ar fi cazul

la Rosia ar fi cazul sa le redeschida ca pre de mult timp se aspteapta. oamenii nu-si pot permite ca autoritatile sa rateze oportunitatea din cauza amanarilor

 

sa decida

da, aici e un grad avansat de degradare, exista solutii si totusi se asteapta de atata timp aprobarea lor. e vremea sa decida

dap

da, e necesara redeschiderea minelor si zonele miniere au nevoie de masuri pentru a iesi din saracie si somaj

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor