75 milioane de lei, despagubirile fostilor proprietari din perioada comunista

Vineri, 23 Mai 2008, ora 12:20
1207 citiri
75 milioane de lei, despagubirile fostilor proprietari din perioada comunista

Valoarea despagubirilor acordate fostilor proprietari va fi, in luna mai, de 25 de milioane de lei, iar in iunie ar putea atinge o valoare dubla, a declarat vineri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

"In primele trei luni ale anului, atunci cand am avut obiectivul de a introduce exercitiul bugetar pe o linie prudenta, nu am alocat sume, dar incepand cu aceasta luna incepem sa alocam sume pentru persoanele care trebuie despagubite, fie pentru deportari, avem in vedere persoanele care au locuit in Basarabia, Bucovina sau Cadrilater, sau pentru cele care solicita sume de bani in contul proprietatilor care nu pot fi retrocedate in natura", a declarat Vosganian.

Guvernul a decis ca fondurile acordate persoanelor ale caror imobile au fost confiscate in perioada comunista vor fi asigurate si de la bugetul de stat, pana la listarea Fondului Proprietatea.

Sursele de finantare din care se vor acorda despagubiri in numerar fostilor proprietari ale caror imobile au fost abuziv confiscate, pana la listarea Fondului Proprietatea, se vor asigura din dividendele aferente actiunilor detinute de stat la Fondul Proprietatea si in completare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei si Finantelor.

Sumele prevazute in bugetul Ministerului Economiei si Finantelor pentru aplicarea acestor reglementari se transfera la solicitarea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

Potrivit unei ordonante de urgenta adoptate anul trecut, persoanele indreptatite sa primeasca despagubiri pentru imobilele abuziv confiscate pot opta pentru despagubiri in numerar, in limita sumei de 500.000 lei, in transe egale, intr-o perioada de maximum doi ani.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #vosganian, #fonduri, #proprietari, #despagubiri, #Ministerul Economiei si Finatelor , #ministrul Finantelor