Vosganian: La bursa, este momentul sa cumperi, nu sa vinzi

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 21:17
1066 citiri
Vosganian: La bursa, este momentul sa cumperi, nu sa vinzi

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, considera ca este momentul pentru a cumpara pe bursa romaneasca, nu pentru a vinde, in conditiile in care spera la o calmare a turbulentelor din piata de capital, care sa permita noi listari anul viitor, printre care si a Fondului Proprietatea.

"Despre Bursa de Valori de la Bucuresti eu cred ca, in mod paradoxal, e momentul sa cumperi, nu sa vinzi. Cand lucrurile se vor limpezi, toti vor vedea. Important e ca atunci cand lucrurile nu sunt limpezi sa iei decizia cea curajoasa.

Din pacate, eu nu pot sa joc la bursa, din motive legate de delict de informatie, dar eu va spun ca e momentul sa cumperi", a declarat Vosganian, intr-un interviu acordat The Money Channel.

El a adaugat ca spera intr-o calmare a pietei de capital, care sa faca posibila, la jumatatea anului viitor, listarea Fondului Proprietatea.

"Nu putem risca, in cazul unei institutii care cuprinde companii dintre cele mai prestigioase ale statului, sa intram intr-o zona de turbulente. Dar sper ca lucrurile sa se calmeze. Cu Transgaz, am prins ultimul tren, la fel si cu eurobondurile", a mai spus Vosganian.

Bursa de Valori de la Bucuresti a suferit caderi masive in ultima perioada - printre cele mai abrupte din regiune - in conditiile in care criza financiara internationala a diminuat substantial apetitul investitorilor pentru pietele emergente de capital.

Astfel, principalul indice bursier de la Bucuresti, BET, a pierdut aproape 60% din valoare de la inceputul anului pana in prezent, comparativ cu FTSEurofirst 300, indicele principalelor companii listate la bursele europene, care a cazut cu 33% in acelasi interval.

Citeste si:
Rata de infectare din București continuă să crească. A trecut de 16 la mie
Rata de infectare din București continuă să crească. A trecut de 16 la mie
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut sâmbătă de 16 la mie în Capitală. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a...
Fără carantină în București și Ilfov. CNSU a respins propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică
Fără carantină în București și Ilfov. CNSU a respins propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nu a validat propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) privind carantinarea zonei metropolitane Bucureşti. S-a...
Sursa: Ziare.com