Vosganian nu vede cu ochi buni contractul de privatizare Petrom

Joi, 19 Iunie 2008, ora 14:25

   

Vosganian nu vede cu ochi buni contractul de privatizare Petrom
Contractul de privatizare a Petrom a reprezentat un gest iresponsabil din partea autoritatilor romane care au semnat, deoarece a concentrat toate resursele sectorului in mainile unei companii, iar redeventele platite statului pentru acestea sunt prea mici, a spus joi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

"Acest contract de privatizare a Petrom este destul de bizar. Atunci cand semnezi asa ceva trebuie sa te gandesti la evolutia tarii asa cum am facut in cazul emisiunii de eurobonduri cand am luat in calcul aderarea la zona euro in 2014. Faptul ca s-au acordat toate resursele unei singure companii reprezinta un gest iresponsabil, dar Romania nu mai poate reveni asupra unui contract pe care ea insasi l-a semnat ", a mentionat Vosganian.

Ministrul a explicat ca "ar fi un gest judecat foarte aspru, intrucat pe o semnatura de genul acesta nu poti reveni decat daca intelegerea este comuna, iar Petrom nu are nicio intentie sa faca acest lucru", anunta NewsIn.

Ministrul Economiei si Finantelor a mai spus ca, in Romania, redeventele platite de companiile petroliere pentru folosirea resurselor statului sunt de 6% din productie, cu mult sub media europeana, de 12%.

Petrom a platit anul trecut redevente in valoare de 283 milioane lei, reprezentand 5,7% din productia de titei a companiei respectiv redevente de 242 milioane lei reprezentand 9% din productia medie de gaz.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3267 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Vasi
rank 5
Domnul Ministru trebuie sa-si puna oamenii la treaba!
In primul rand, pe acei juristi coruptzi, care au studiat proiectul de contract, inainte de semnare, si l-au avizat, in forma cunoscuta! Este imposibil ca, intr-un document de circa 500 de pagini sa nu identifice acele puncte care, aplicate ad litteram, ar pune pe excrocii de la OMV in mare incurcatura!
Iar apoi, este randul nenumaratelor agentzii, oficii, garzi, curtzi, capete si burtzi, sa-si faca datoria, sa protejeze patrimoniul natzional impotriva unor pleshkari venitzi aici exclusiv pentru a se procopsi!
Numai cu vaicareli si acuze la adresa altora, in mod cert nu se va rezolva nimic!!
Vyo
rank 1
Escrocii sunt la noi
sorry, nu OMV-istii sunt escroci (sunt oameni de afaceri si trebuia sa negocieze in interes propriu, ci Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu care le-au facut acest cadou. La momentul acela pretul PETROM era de cca. 5 miliarde si a fost vandut pe vreo 700 milioane EURO. Asa ca, la puscarie cu ei.
Vasi
rank 5
Vyo, e foarte greu...
...sa demonstrezi ca Nastase si DIP s-au facut vinovatzi de altceva decat de suficientza si de prostie!
Or, astea nu sunt pedepsite de Codul Penal! Important ar fi, cred, sa mai dregem ce se poate, nu sa bagam doi incapabili la pushkarie! Desi, sunt intru totul de acord cu tine, ACOLO le-ar fi locul!!
Tee'ea
rank 1
Am inteles
ca OMV exploateaza ce nu au in contract,asa ca ar fi bine ca Austria sa plateasca banii inapoi.
Gigi
rank 1
Unde-i caimacul.
Caimacul din privatizare e la Nastase si la DIP (omul lui Voiculescu acum). Parlamentul il scapa de justitie pe bombonel iar noi am devenit slugile altora, datorita guvernului Nastase. Intradevar trebuie scuturata toata cloaca de juristi si tehnicieni care au facut posibil acest JAF national.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor