Ziare.com

Vosganian: Procedura de infringement pe taxa auto nu se adevereste

de Madalina Ionescu
Vineri, 14 Martie 2008, ora 21:55

   

Vosganian: Procedura de infringement pe taxa auto nu se adevereste
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca, potrivit informatiilor pe care le-a primit de la oficialii europeni, avertismentul europarlamentarului Adrian Severin, potrivit caruia reprezentantii Comsiei Europene ar continua procedura de infringement pe taxa auto, nu s-ar sustine, transmite, vineri, NewsIn.

"Noi am cercetat si stirea nu se adevereste", a spus Vosganian, vineri, la intoarcerea de la Bruxelles, unde a participat la lucrarile Consiliului European.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a precizat, vineri, ca la nivelul Comisiei Europene s-a format un curent de opinie potrivit caruia ar trebui declansata procedura juridica impotriva Romaniei in privinta taxei de prima inmatriculare.

Potrivit lui Severin, la nivelul CE s-a ajuns la concluzia ca va trebui inceputa procedura judiciara impotriva Romaniei, care va duce la o sanctionare a Bucurestiului. Europarlamentarul PSD a precizat ca, desi nimeni nu se opune introducerii unor taxe de lux sau de mediu, o taxa precum cea auto este "prohibita in UE" si nu poate fi acceptata.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

De asemenea, Varujan Vosganian i-a precizat comisarului european pentru politici economice si monetare, Joaquin Almunia, ca nu exista niciun motiv pentru declansarea procedurii de deficit excesiv, argumentand ca deficitul real al Romaniei, pe 2007, a fost de 2% din PIB.

Vosganian s-a referit pe larg la argumentele pe care le-a prezentat comisarului despre indicatorii macroeconomici, mai cu seama despre deficitul ugetar pe anul trecut pe care le-a inregistrat Romania, mai mare decat cel anuntat initial. Astfel, Vosganian a spus ca, peste nivelul de 2% din PIB al deficitului - care, in opinia sa ar fi valoarea reala a acestui indcator pe 2007, apar 0,47 in plus, care reprezinta banii pentru Fondul Proprietatea, Cadrilater, Basarabia, Tinutul Hertei, pentru Bucovina de Nord si despagubirile pentru Dacii.

"I-am spus domnului comisar ca acest 0,47% nu are nicio legatura cu exercitiul bugetar. Este rezultatul asumarii noastre ca vrem sa despagubim oamenii care au fost victimele regimului comunist. Deci, pentru acest procent, care, potrivit metodologiei europene intra pe deficit, nu putem fi facuti raspunzatori", a declarat Vosganian.

Seful Finantelor a subliniat ca, pentru a anticipa raportul Eurostat, a convocat, luni, o intalnire cu repezentantii BNR, cu cei ai Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) si ai Institutului National de Statistica (INS), pentru a vedea ce recomandari a facut Oficiul european in legatura cu metodologia statistica.

Ministrul roman i-a prezentat comisarului european si evolutiile pozitive ale economiei romanesti, precizand ca deficitul de cont curent a scazut cu 2% in primele 3 luni si ca veniturile bugetare pe ianuarie si februarie au depasit estimarile.
Citeste mai multe despre taxa auto vosganian finante Bruxelles
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 882 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor