Vosganian si Dan Nica, in vizorul DNA?

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 11:40
5037 citiri
Vosganian si Dan Nica, in vizorul DNA?

Varujan Vosganian, fostul ministru al Economiei din guvernul Tariceanu, si Dan Nica, fost ministru de Interne din Guvernul Boc, sunt suspectati de Directia Nationala Anticoruptie de abuz in serviciu.

Omul de afaceri Sorin Creteanu este suspectat de complicitate la abuz in serviciu, informeaza Romania Libera.

Se pare ca respectivul dosar a fost disjuns din dosarul in care fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA la sfarsitul anului trecut, dupa ce acesta si mai multi fosti oficiali si reprezentanti ai Postei Romane au fost acuzati ca ar fi prejudiciat statul cu 8,6 milioane de euro, dupa ce au transferat un imobil din proprietatea publica a statului catre compania privata Imopost Developments SA.

Tudor Chiuariu: Dosarul "Posta" este o razbunare prosteasca

Potrivit datelor de la dosar, fostul ministru al Justitiei si fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, au emis un act normativ prin care s-a schimbat statului cladirii, pentru ca aceasta sa fie preluata de Imopost.

De asemenea, s-a aratat ca Nagy a initiat si a avizat proiectul unei hotarari de guvern cu caracter retroactiv prin care Posta nu mai avea drept de proprietate asupra imobilului din Calea Victoriei nr. 133-135, fiind eliminat cuvantul "public" din statutul sau.

Desi mai multi specialisti din subordinea sa l-au avertizat ca acest demers este ilegal, Chiuariu a avizat acest proiect de hotarare de guvern.

Dan Nica a ridicat suspiciuni cu privire la un acord pe care si l-ar fi dat pe vremea cand era ministru al Comunicatiilor in Guvernul Adrian Nastase.

Procurorii sustin ca respectiva hotarare de guvern ar fi fost avizata si de catre o directie din Ministerul de Finante de pe vremea cand Varujan Vosganian ar fi fost ministru, potrivit Antena 3.

Citeste si:
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat...
Sursa: Ziare.com