ANI s-a autosesizat in cazul Vosganian si ii va verifica averea

Sambata, 14 Februarie 2015, ora 15:03
4549 citiri
ANI s-a autosesizat in cazul Vosganian si ii va verifica averea
Foto: Arhiva (B1 TV)

Agentia Nationala de Integritate a deschis un dosar pe numele lui Varujan Vosganian, capetele de acuzare fiind suspiciuni de avere nedeclarata si fals in declaratii.

Conform unor surse conexe ANI, suspiciunile privesc posibile sume de bani sau bunuri dobandite de Vosganian din operatiuni financiare netransparente si/sau nedeclarate, scrie jurnalistul Catalin Prisacariu pe blog.

Tariceanu sare in apararea lui Vosganian si ii ataca virulent pe Klaus Iohannis si Tiberiu Nitu

ANI suspecteaza ca exista sume de bani, inclusiv un credit mai vechi, pe care acesta nu le-ar fi trecut in declaratiile de avere.

Verificarea averii fostului ministru are loc in contextul anchetarii acestuia de DIICOT in dosarul Romgaz-Interagro. Varujan Vosganian este acuzat ca a sustinut o ordonanta de urgenta in urma careia firma lui Ioan Niculae, Interagro, a beneficiat de gaze ieftine de la Romgaz, pentru productia de ingrasaminte chimice.

Senatorul Varujan Vosganian si-a anuntat, vineri, pe blog demisia din Partidul National Liberal, urmand sa devina senator independent. Mai multi parlamentari PNL ii cerusera anterior sa isi dea demisia de onoare din PNL.

Vosganian a demisionat din PNL

Demisia vine la doar 24 de ore de la votul dat de Senat prin care a fost respinsa cererea DIICOT de incepere a urmaririi penale a fostului ministru al Economiei in dosarul "Gaze ieftine".

Vineri, au aparut in presa stenograme din sedinta de guvern in care fostul ministru al Economiei insista in favoarea firmei Interagro detinuta de Ioan Niculae. Au urmat reactiile presedintelui Klaus Iohannis si liderului PNL, Alina Gorghiu, cea din urma cerandu-i demisia de onoare si amenintand cu excluderea lui Vosganian din partid.

#Ani autosesizat Varujan Vosganian, #Vosganian credit declaratie avere , #PNL