Gorghiu: I-am cerut demisia lui Vosganian. Daca nu, voi propune excluderea sa (Video)

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 15:01
4191 citiri
Gorghiu: I-am cerut demisia lui Vosganian. Daca nu, voi propune excluderea sa (Video)

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis o scrisoare senatorilor PNL, in document aceasta spunand ca i-a cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar daca nu va face acest lucru va propune excluderea sa din partid.

Intr-o scrisoare adresata, vineri dimineata, senatorilor liberali si obtinuta de Mediafax, co-presedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca respingerea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi penale pentru senatorul Varujan Vosganian nu poate ramane fara urmari politice si ca ii este greu sa accepte "drumul gresit" ales de o parte dintre senatorii PNL.

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

Gorghiu precizeaza ca i-a cerut lui Vosganian demisia din PNL, iar daca acest lucru nu se va produce, atunci va propune excluderea acestuia din PNL.

"I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar in cazul in care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul National Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezenta la sedinta grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili impreuna modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie sa nu se mai repete vreodata", afirma Gorghiu.

Cu ochi "umbrosi si melancolici", Vosganian ii avertizeaza pe procurori: Dosarul sa fie clasat intr-o luna!

Ea mai spune ca intelege efectul emotional al discursului lui Varujan Vosganian, asa cum intelege colegialitatea si, poate, chiar prietenia unora cu cel aflat in chestiune, dar ii este greu sa accepte "un drum atat de gresit".

"Rezultatul votului nu il ajuta in niciun fel pe domnul Varujan Vosganian, care nu are posibilitatea de a se apara in fata acuzatiilor care i se aduc si devine, astfel, vinovat in fata opiniei publice, inainte chiar de a fi judecat", le spune Alina Gorghiu senatorilor liberali.

Reactia Comisiei Europene, dupa cazul Vosganian: Continuam sa monitorizam situatia in MCV

Liderul PNL Alina Gorghiu adauga ca ceea ce s-a intamplat in Senat "ii ajuta politic pe toti cei care nu pot trai fara minciuni si manipulare", precizand ca liberalii au ajuns sa fie judecati de Victor Ponta si Elena Udrea si "culmea, multi sa le si dea dreptate".

"Exista riscul sa pierdem increderea oamenilor care, pe 16 noiembrie, au fost alaturi de noi si, mai ales, alaturi de Klaus Iohannis. Acei oameni au iesit in strada, multi au stat o zi intreaga in frig sa voteze, au strigat pentru democratie si schimbare. Nu aceasta este schimbarea pe care o doresc si stiu ca nu aceasta este calea pe care o aveti in vedere, inclusiv senatorul Varujan Vosganian. Faptele sunt, insa, mai puternice decat bunele intentii, iar votul de joi, chiar daca nu este definitoriu pentru ce vrem sa facem, ne poate anula o parte insemnata din sustinerea de care ne bucuram in prezent", le scrie Gorghiu senatorilor liberali.

Ea mai precizeaza ca PNL are, in acest moment, conform sondajelor de opinie, cea mai mare cota de incredere din istoria acestui partid, dupa 1990, si ca "aceasta realitate ne obliga la o si mai mare responsabilitate si intelepciune".

"Nu avem un cec in alb de la nimeni, ca sa ne permitem risipa increderii si ratarea obiectivelor. Asa cum am ajuns aici, la fel putem sa ne prabusim, doar ca acum caderea se va face de la mare inaltime, cu sanse scazute de a ne mai ridica. Nu pot permite o astfel de perspectiva. Nu am acceptat sa fiu presedintele acestui partid pentru carti de vizita sau pentru a mima reforma, ci pentru ca eu cred in Partidul National Liberal.

Voi lua, cu toate riscurile si de fiecare data, masurile necesare pentru a apara PNL, inclusiv fata de cei care ii prejudiciaza imaginea din interior. Adversarul nostru nu se mai afla in exterior, suntem in competitie doar cu noi insine. Electoratul nu mai alege partidele, ci faptele acestora. Le putem arata oamenilor ca, desi suntem supusi greselii, ne putem corija sau putem sa ne prefacem ca nu s-a intamplat nimic grav", mai spune Alina Gorghiu in scrisoarea adresata senatorilor PNL.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi "impotriva", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

#Varujan Vosganian demisie, #Varujan Vosganian imunitate, #Varujan Vosganian urmarire penala , #PNL