Stenograme atribuite PNL: Liderii liberali par sa aiba o problema cu seful DNA

Luni, 06 August 2012, ora 18:00
7143 citiri
Stenograme atribuite PNL: Liderii liberali par sa aiba o problema cu seful DNA
Foto: Adevarul

Un nou set de stenograme, cuprinzand discutiile dintre liderii PNL de vineri, 3 august, a aparut pe Internet. Conform acestora, conducerea PNL este foarte preocupata de soarta sefului DNA, Daniel Morar, cerand detalii presedintelui interimar Crin Antonescu.

Stenogramele au fost publicate pe portalul scribd.com. Din acestea reiese o preocupare foarte mare pentru postul de sef al DNA, ocupat acum de Daniel Morar.

"Spune-ne de Daniel Morar ceva... Numai de bine", ii solicita vicepresedintele PNL Varujan Vosganian lui Crin Antonescu.

"In romana sau in engleza? Ca sa stiu sa fac si eu un efort... Da. Deci, mandatele lui Daniel Morar se prelungesc in mod legal de catre ea (Laura Codruta Kovesi - n.r.) atata vreme cat decizia ministrului justitiei de a nu face o alta propunere se produce", a raspuns Crin Antonescu.

"Da' stai putin, el poate fi demis, daca dupa aceea lucrurile se normalizeaza, nu trebuie sa mai stam 7 luni cu el, nu?", a insistat Vosganian.

"Dar decizia asta nu se poate da de catre presedintele interimar?", a intervenit si Sorin Rosca Stanescu.

"Nu, nu...", a spus Antonescu.

Vosganian a cerut ca liderii partidului sau presedintele interimar sa explice mai clar situatia de la DNA, pentru ca lumea "sa nu creada ca e un semn de slabiciune din partea noastra".

"Toata lumea trebuie sa inteleaga, nu e vinovata Kovesi aici, aici e vinovat ministrul. Kovesi trebuie sa puna un sef la DNA", a explicat si vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu.

Diaconu se plange ca nu e bagat in seama

Confrom stenogramelor, vicepresedintele PNL Mircea Diaconu s-a aratat revoltat ca partidul nu il implica indeajuns in lupta politica.

"De ce m-ai pus pe mine vicepresedinte aici?", l-a intrebat el pe Crin Antonescu. "In intervalul asta atat de acut si de nu stiu ce, daca nu ma suna dl Chitoiu de cateva ori ... nu stiu, parca ma simteam pe undeva disperat, voiam sa lupt, sa muncesc, n-aveam cu cine".

Fenechiu i-a explicat ca l-a sunat, ca "l-a pus la treaba".

"Chitoiu, Fenechiu... Putini oameni sunt sunati de astia trei: Rusanu, Chitoiu, Fenechiu, pe cuvant. Deci daca te-au sunat astia 3, esti tare, crede-ma! Esti mare", s-a straduit Crin Antonescu sa-l calmeze pe Diaconu.

"...vorbesc foarte serios, am avut sentimentul ca nu sunt chiar vicepresedinte din moment ce nu e atat de mare nevoie de mine, sa ma duc, sa ma zbat, sa musc, sa rup, sa tot ce trebuie", a punctat Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu: Nu am zis asa ceva, sunt scenarii de televizor

Contactat de Ziare.com, senatorul PNL Mircea Diaconu a negat autenticitatea stenogramelor.

"Minciuni totale, absurde, chiar aiurea. Doamne pazeste, nu a fost nimic de acest gen. Inventii, m-am saturat de scriitori de astia, de scenarii de televizor, prostii", a sustinut Diaconu.

La sfarsitul lunii iulie, aceeasi sursa publica un alt set de stenograme atribuite PNL. La momentul respectiv, Eugen Nicolaescu a recunoscut ca anumite pasaje erau autentice, in timp ce altele erau intoxicatii.

Nicolaescu despre stenogramele PNL: Pasaje autentice, dar si intoxicari (Video)

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#stenograme PNL, #Vosganian Daniel Morar stenograme PNL, #Mircea Diaconu stenograme PNL , #PNL