Varujan Vosganian crede ca programul FMI a fost un esec!

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 11:54
1293 citiri
Varujan Vosganian crede ca programul FMI a fost un esec!

Vice-presedintele PNL este de parere ca Fondul Monetar International incearca sa se consoleze singur si "marele castigator al crizei economice a fost BNR, care a ajuns la un record de rezerva valutara".

Varujan Vosganian nu crede ca programul FMI pentru Romania a fost un succes, asa cum il considera Jeffrey Franks. "Vorba romaneasca: "lauda-ma, gura!". Eu i-as propune domnului Jeffrey Franks sa lectureze prima forma a acordului din primavara anului 2009 si sa vada ce diferenta uriasa este intre obiectivele pe care si le propunea acordul in 2009 si cele la care s-a ajuns in 2011. Romanii trebuie sa stie ca acest acord a fost revizuit de sase ori si de fiecare data in sens negativ", precizeaza vice-presedintele PNL la RFI.

"Romania va trebui sa gaseasca cel putin 17-18 miliarde de euro, ca sa-si onoreze scadentele si pentru a putea acoperi deficitul bugetar. Astia sunt bani pe care Romania nu-i poate colecta de pe pietele interne, e nevoie sa iasa pe pietele internationale. Fara un nou acord cu FMI, ori va fi imposibil sa adune acesti bani ori ei vor fi extraordinar de scumpi. De aceea, ca o cautiune morala, e nevoie de aceasta prelungire a acordului" a declarat Vosganian.

Vice-presedintele PNL are un cuvant si despre Banca Nationala, care "dupa opinia mea si nu numai a mea si-a consolidat rezerva valutara. Deja daca mai cresti rezerva valutara, devine o sfidare la adresa natiunii romane. De fapt, marele castigator al crizei economice a fost Banca Nationala, care a ajuns la un record de rezerva valutara", spune el.

Citeste mai mult despre Varujan Vosganian crede ca programul FMI a fost un esec! pe RFI.ro

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Varujan Vosganian vicepresedinte PNL, #program FMI pentru romania, #Banca Nationala Romana , #PNL