Varujan Vosganian crede ca programul FMI a fost un esec!

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 11:54
1248 citiri
Varujan Vosganian crede ca programul FMI a fost un esec!

Vice-presedintele PNL este de parere ca Fondul Monetar International incearca sa se consoleze singur si "marele castigator al crizei economice a fost BNR, care a ajuns la un record de rezerva valutara".

Varujan Vosganian nu crede ca programul FMI pentru Romania a fost un succes, asa cum il considera Jeffrey Franks. "Vorba romaneasca: "lauda-ma, gura!". Eu i-as propune domnului Jeffrey Franks sa lectureze prima forma a acordului din primavara anului 2009 si sa vada ce diferenta uriasa este intre obiectivele pe care si le propunea acordul in 2009 si cele la care s-a ajuns in 2011. Romanii trebuie sa stie ca acest acord a fost revizuit de sase ori si de fiecare data in sens negativ", precizeaza vice-presedintele PNL la RFI.

"Romania va trebui sa gaseasca cel putin 17-18 miliarde de euro, ca sa-si onoreze scadentele si pentru a putea acoperi deficitul bugetar. Astia sunt bani pe care Romania nu-i poate colecta de pe pietele interne, e nevoie sa iasa pe pietele internationale. Fara un nou acord cu FMI, ori va fi imposibil sa adune acesti bani ori ei vor fi extraordinar de scumpi. De aceea, ca o cautiune morala, e nevoie de aceasta prelungire a acordului" a declarat Vosganian.

Vice-presedintele PNL are un cuvant si despre Banca Nationala, care "dupa opinia mea si nu numai a mea si-a consolidat rezerva valutara. Deja daca mai cresti rezerva valutara, devine o sfidare la adresa natiunii romane. De fapt, marele castigator al crizei economice a fost Banca Nationala, care a ajuns la un record de rezerva valutara", spune el.

Citeste mai mult despre Varujan Vosganian crede ca programul FMI a fost un esec! pe RFI.ro

Citeste si:
Motivul pentru care guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Motivul pentru care guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...