Varujan Vosganian: Intr-un an si ceva, Romania s-a intors in 1990

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 16:10
2341 citiri
Varujan Vosganian: Intr-un an si ceva, Romania s-a intors in 1990

Romania s-a intors, intr-un an si ceva, la nivelul anului 1990, a precizat vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, prezent sambata la Conferinta Nationala a Cluburilor Studentesti Liberale.

Cu aceasta ocazie, mai multi lideri liberali, printre care Norica Nicolai sau Dinu Zamfirescu, i-au indemnat pe tineri sa aiba un spirit rebel, dar constructiv si creativ totodata, si sa se opuna riscului instaurarii unui nou regim totalitar.

Varujan Vosganian a spus ca are un sentiment de incredere in ceea ce priveste tanara generatie liberala si prestatia ei in campul politicii romanesti. El a subliniat ca disciplina acceptarii a constituit o pagina trista in istoria tarii si ca disciplina refuzului trebuie sa reprezinte sansa de a iesi din tranzitie.

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai a spus la randul ei ca "e frumoasa indisciplina, dar cu o singura conditie", aceea de a nu se abuza de ea, existand in acelasi timp si o anumita rigurozitate. Ea a apreciat ca "dependenta pe care multi romani o au fata de stat e cheia intoarcerii in trecut", dar si ca Romania e in situatia unei "masini in care se toarna benzina prin credite externe, dar nu are motor".

Cristian David, vicepresedinte al Internationalei liberale, a apreciat ca, la 20 de ani de la Revolutie, lipsa de speranta marcheaza societatea. El a mai spus ca tinerii trebuie sa isi continue activitatea politica, sa persevereze, sa creada intr-o revolutie a bunului simt, care sa aduca evolutie, o perspectiva luminoasa si increzatoare pentru toti romanii.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat ca doreste sa vorbeasca mai ales din perspectiva administratorului public, el apreciind ca cea mai mare problema pe care Romania o are astazi este lipsa unor administratori publici "corecti", dedicati si care sa lucreze pentru interesul public.

Deputatul Ludovic Orban a spus ca a venit mai mult pentru a asculta si mai putin pentru a vorbi. El a adaugat ca le doreste succes studentilor, "sa iasa din rand", sa fie o sursa de activitate si creativitate in PNL.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...