Varujan Vosganian: Romania are nevoie de un duhovnic pe post de premier

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 22:04
663 citiri
Varujan Vosganian: Romania are nevoie de un duhovnic pe post de premier

Vicepresedintele PNL, senatorul Varujan Vosganian, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca Romania ar avea nevoie de un guvern de incredere cu un duhovnic pe post de prim-ministru, precizand ca, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se mai numara printre posibilii candidati de premier sustinuti de PNL, dar nu este singura posibilitate.

"Ne-ar trebui un duhovnic prim-ministru. Un duhovnic poate sa fie orice, pentru ca nu exista facultate de duhovnici. Duhovnicul este inspirat si ii pasa de oameni. (...) In opinia mea, ce ar trebui sa aduca acest guvern ar trebui sa aduca un plus de incredere. Important e sa ai ministri, care sa nu fie tinte de sacose si pungi", a spus Vosganian.

Acesta a explicat ca liberalii inca nu s-au decis asupra unei persoane pe care sa o sustina pentru functia de premier, daca trece motiunea, ci asteapta sa se consulte si cu social-democratii si ceilalti care sustin motiunea.

"As vrea sa fiu foarte precis. Tot ce am discutat noi ieri (miercuri - n.r.) a fost de tipologia unui prezumtiv candidat. (...) Ni s-ar parea nepoliticos sa anuntam o candidatura fara sa ne consultam cu ceilalti parteneri ai sustinerii unei motiuni de cenzura. Daca motiunea de cenzura are succes, imediat anuntam candidatul. (...) Nu exista inca nicio candidatura", a explicat Varujan Vosganian.

Vicepresedintele PNL a spus ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ramane in continuare o varianta de premier, dar nu singura.

"Domnul Iohannis se afla pe lista de candidaturi prezumtiva. Nu legam ipoteza unui nou guvern si a unui nou candidat la functia de prim-ministru numai de numele domnului Klaus Iohannis", a relatat Vosganian.

Fostul ministru al Economiei si Finantelor a spus ca liberalii au discutat despre posibilitatea ca viitorul premier sa fie un economist, un om de afaceri, dar si un politician cu experienta.

"S-a vorbit de posibilitatea unui candidat care sa provina din randul zonei financiar-bancare si a pietei de capital, poate un om de succes si de buna reputatie, poate cineva care are exercitiul politic, dar care provine din zona civica, asadar nu am discutat despre nominalizari, ci despre portretul robot al unui candidat", a spus Varujan Vosganian.

Acesta s-a aflat joi la Sibiu, unde si-a lansat volumul "Cartea soaptelor" si a participat la o intalnire politica cu membrii PNL, dar si la aducerea la Muzeul Brukenthal a tabloului "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu.

Citeste si:
Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Premiera care ar putea fi înregistrată la vot
Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Premiera care ar putea fi înregistrată la vot
Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul...
Guvernul Cioloș, mort încă din fașă. Cum arată ”aventura” USR din Parlament
Guvernul Cioloș, mort încă din fașă. Cum arată ”aventura” USR din Parlament
Guvernul Cioloș va fi supus pentru votul de învestitură miercuri, 20 octombrie, de la ora 10.00. Cu toate astea, misiunea USR pare a fi una imposibilă de vreme ce atât PNL cât și PSD au...
Sursa: AGERPRES