Vosganian a descoperit saracia: Te infioara ce este in sate

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 22:00
5110 citiri
Vosganian a descoperit saracia: Te infioara ce este in sate
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL, senatorul Varujan Vosganian, a trecut zilele trecute prin colegiul pe care il reprezinta, unde a descoperit o realitate care "infioara".

Varujan Vosganian a avut zilele trecute o intalnire cu primarii liberali din colegiul pe care il reprezinta in Parlament. Contactul cu realitatea l-a tuburat pe senatorul PNL.

"Am un colegiu intins, cu 42 de comune si peste doua sute de sate. El cuprinde aproape doua sute de mii de locuitori si cateva dintre cel mai sarace tinuturi din Romania. Temele pe care le-au evocat primarii participanti, in conditiile unei tari membre in Uniunea Europeana, la inceputul celui de-al treilea mileniu, ar trebui sa ne infioare.

Majoritatea drumurilor sunt impracticabile. Multe sate nu au apa si in timpul secetei din aceasta vara le-a fost adusa apa cu cisterna. Odata cu blocarea investitiilor in mediul rural, multe scoli au ramas fara acoperis, iar copiii invata in schimburi, ca la fabrica. Lipsiti de mijloace de transport, elevii bat kilometri intregi pana la scoala. Dispensarele, acolo unde exista, nu au dotari suficiente. Primariile nu au nici macar destule venituri pentru functionarea curenta, daramite pentru cofinantarea fondurilor europene", povesteste Varujan Vosganian pe blog.

Senatorul liberal adauga ca "in prezent nu mai exista nicio viziune privind modernizarea satului romanesc, nici in teorie si nici in buget". El mentioneaza ca intentioneaza sa candideze din nou in acest colegiu pe care l-a descris. Vosganian reprezinta un colegiu din judetul Iasi.

O.A.

#Varujan Vosganian Iasi saracie, #Vosganian alegeri parlamentare, #Vosganian colegiu Iasi , #PNL