Vosganian, atac la Basescu: Presedintele crede ca simbolizeaza Romania, Vestul si Justitia

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 21:33
3610 citiri
Vosganian, atac la Basescu: Presedintele crede ca simbolizeaza Romania, Vestul si Justitia

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a notat, marti, ca discursul lui Traian Basescu arata ca acesta crede ca simbolizeaza Romania, Vestul, statul de drept si independenta Justitiei.

"Eu simbolizez Romania, Vestul, statul de drept si independenta Justitiei", a fost rezumat discursul presedintelui de catre Varujan Vosganian pe blogul personal.

Liberalul continua aratand ca, in opinia presedintelui, cine nu este cu el este impotriva intereselor Romaniei. In sprijinul acestei pareri, Vosganian aduce in discutie problema Olandei vis-a-vis de Romania condusa Basescu.

"Cand UE are probleme cu Romania condusa de Traian Basescu (vezi cazul Olandei), presedintele are dreptul sa se ratoiasca. Cand unii lideri europeni fac lobby pentru Traian Basescu, orice nedumerire venita de la Bucuresti impotriva acestei sustineri nefiresti este atitudine antieuropeana", scrie vicepresedintele PNL.

Vosganian mai spune ca cei 7,4 milioane de romani care au votat pentru demiterea lui Traian Basescu sunt un detaliu si il caracterizeaza pe presedinte astfel:

"Cin' se ia cu mine bine, ii dau haina de pe mine/ Cin' se ia cu mine rau, sa-l fereasca Dumnezau/ ca sunt sarpe de dudau, da-l galbin si musca rau, mai Leano." Cu singura adaptare ca in loc de "Cin' se ia cu mine bine, ii dau haina de pe mine" se va citi "Cin'te iei cu mine bine, iti iau haina de pe tine", incheie Varujan Vosganian.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut marti ambasadorilor romani reuniti la Bucuresti sa transmita tuturor cancelariilor occidentale ca, desi statul de drept a fost facut "tandari" de USL in perioada 3-6 iulie si dupa referendumul din 29 iulie, institutiile au ramas in picioare "impotriva furiei politice".

Basescu: Statul de drept a fost facut tandari de USL. Din fericire, institutiile au rezistat

"Din pacate, in luna iulie, 3-6 iulie, o majoritate parlamentara a considerat ca poate face tandari statul de drept", a declarat Traian Basescu, reamintind destituirea Avocatului Poporului, singurul care putea ataca ordonantele de urgenta, destituirea sefilor camerelor parlamentare, emiterile "abuzive" de ordonante de urgenta care au "blocat functionarea institutiilor", inclusiv cea prin care CCR i se lua dreptul de a decide asupra hotararilor Parlamentului.

S.R.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...