Vosganian: Basescu este autorul moral al aliantei PSD-PNL

Joi, 03 Februarie 2011, ora 18:21
1677 citiri
Vosganian: Basescu este autorul moral al aliantei PSD-PNL

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian crede ca Traian Basescu poate fi considerat autorul moral al aliantei PSD - PNL.

Rostul acestei colaborari ar fi acela de a contracara o noua reactie de refuz a presedintelui pentru un premier al majoritatii, sustine Varujan Vosganian intr-o postare pe blog.

"Intr-un anumit fel, putem socoti ca Traian Basescu este autorul moral al acestei aliante. Avand precedentul coalitiei din octombrie 2009, care s-a lovit, in nominalizarea lui Klaus Iohannis drept prim-ministru, de refuzul categoric al presedintelui si de joaca lui de-a candidati-fantoma tip Lucian Croitoru, PNL si PSD nu mai sunt dispuse sa riste o situatie similara", explica Vosganian.

Principalul motiv al aliantei dintre PNL si PSD este realizarea unei noi majoritati parlamentare si a unei formule de guvernare, sustine Vosganian.

"Transformarea unei intelegeri politice, care functioneaza, de altfel, din toamna anului trecut, in Alianta politica (sau electorala, vom vedea) se datoreaza, indeosebi, depasirii obstacolelor constitutionale, cu siguranta, pe care le va ridica Traian Basescu in nominalizarea primului ministru. Nimeni nu poate spune, cu certitudine, 'cum ar fi fost daca...', dar decizia de formare a Aliantei a fost luata, mai ales, din acest considerent.

Altminteri, PNL si PSD ar fi mers separat si s-ar fi intalnit, la negocieri, dupa alegerile parlamentare. Sau pentru formarea unui Guvern de criza, daca Guvernul Boc ar fi fost demis in urma unei motiuni de cenzura", arata Varujan Vosganian.

Vosganian a mai explicat si ca alianta dintre PNL si PSD s-a format ca o reactie la situatia actuala.

"Asadar, nu e o eroare sa spunem ca Alianta dintre PNL si PSD, in aceasta forma institutionala, este o reactie la agresiunile de tot felul indreptate de Presedintie, Guvern si fragila majoritate parlamentara la adresa natiunii romane", mai spune Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Varujan Vosganian alianta PSD, #alianta PSD PNL, #Varujan Vosganian PSD PNL , #PNL