Vosganian: Basescu este autorul moral al aliantei PSD-PNL

Joi, 03 Februarie 2011, ora 18:21
1576 citiri
Vosganian: Basescu este autorul moral al aliantei PSD-PNL

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian crede ca Traian Basescu poate fi considerat autorul moral al aliantei PSD - PNL.

Rostul acestei colaborari ar fi acela de a contracara o noua reactie de refuz a presedintelui pentru un premier al majoritatii, sustine Varujan Vosganian intr-o postare pe blog.

"Intr-un anumit fel, putem socoti ca Traian Basescu este autorul moral al acestei aliante. Avand precedentul coalitiei din octombrie 2009, care s-a lovit, in nominalizarea lui Klaus Iohannis drept prim-ministru, de refuzul categoric al presedintelui si de joaca lui de-a candidati-fantoma tip Lucian Croitoru, PNL si PSD nu mai sunt dispuse sa riste o situatie similara", explica Vosganian.

Principalul motiv al aliantei dintre PNL si PSD este realizarea unei noi majoritati parlamentare si a unei formule de guvernare, sustine Vosganian.

"Transformarea unei intelegeri politice, care functioneaza, de altfel, din toamna anului trecut, in Alianta politica (sau electorala, vom vedea) se datoreaza, indeosebi, depasirii obstacolelor constitutionale, cu siguranta, pe care le va ridica Traian Basescu in nominalizarea primului ministru. Nimeni nu poate spune, cu certitudine, 'cum ar fi fost daca...', dar decizia de formare a Aliantei a fost luata, mai ales, din acest considerent.

Altminteri, PNL si PSD ar fi mers separat si s-ar fi intalnit, la negocieri, dupa alegerile parlamentare. Sau pentru formarea unui Guvern de criza, daca Guvernul Boc ar fi fost demis in urma unei motiuni de cenzura", arata Varujan Vosganian.

Vosganian a mai explicat si ca alianta dintre PNL si PSD s-a format ca o reactie la situatia actuala.

"Asadar, nu e o eroare sa spunem ca Alianta dintre PNL si PSD, in aceasta forma institutionala, este o reactie la agresiunile de tot felul indreptate de Presedintie, Guvern si fragila majoritate parlamentara la adresa natiunii romane", mai spune Vosganian.

Citeste si:
Ciolacu, un nou atac subtil la adresa lui Cîțu cu privire la modificarea PNRR: „Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate”
Ciolacu, un nou atac subtil la adresa lui Cîțu cu privire la modificarea PNRR: „Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a contrat, vineri, 3 noiembrie, afirmaţiile preşedintelui PNL Florin Cîţu, cum că PNRR nu poate fi negociat sau schimbat, precizând că ”înseamnă că cei...
Jurnalistul Dan Cărbunaru va fi purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă
Jurnalistul Dan Cărbunaru va fi purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă
Jurnalistul Dan Cărbunaru, de la Calea Europeană, a fost propus de premierul Nicolae Ciucă pentru a fi purtător de cuvânt al executivului pe care îl conduce. Informația a fost...