Vosganian, catre PD-L: O cerere in casatorie se face de catre mire, nu de catre verisori

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 15:02
1880 citiri
Vosganian, catre PD-L: O cerere in casatorie se face de catre mire, nu de catre verisori

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat sambata pentru NewsIn ca declaratiile vicepresedintelui PD-L Petru Filip si ale europarlamentarului Cristian Preda sunt "neserioase" pentru ca "o propunere de cerere in casatorie o face prezumtivul mire, si nu o fac verisorii sau cumnatii sai".

Varujan Vosganian a fost intrebat daca PNL ar fi dispus sa preia conducerea Guvernului alaturi de PD-L in conditiile in care liberalii ar detine functia de premier.

"O propunere de cerere in casatorie o face prezumtivul mire si nu o fac verisorii sau cumnatii sai, astfel si in legatura cu PD-L noi nu putem lua in serios o propunere care e introdusa in dezbatere publica de Cristian Preda sau de Petru Filip. Ea ar trebui formulata de conducerea PD", a declarat Vosganian.

El a mai precizat ca actuala guvernare "constituie un balast atat de mare, iar prestanta si prestatia actualei guvernari sunt atat de lamentabile incat PNL are mari rezerve - sa nu spun insurmontabile - in a face o colaborare politica in limitele actualului mandat parlamentar".

"De ce spun asta? Si pentru faptul ca o formula de guvernare necesita un suport parlamentar, ori un suport parlamentar in care stabilitatea este asigurata prin tradarea unui numar de peste 40 de parlamentari, nu este in opinia noastra un temei moral suficient pentru a legitima o astfel de majoritate.

In limitele actualului mandat parlamentar, in opinia PNL este exclusa o colaborare politica in plan guvernamental cu PD-L. (...) Dupa alegeri, fie la termen, fie anticipate, PNL va lua act de noua realitate politica si declansa negocieri cu orice partid democratic", a afirmat vicele PNL.

De asemenea, el a subliniat ca PNL trebuie sa combata ideea care s-a instalat in randul romanilor potrivit careia stanga reprezinta solutia la actuala guvernare.

"Trebuie sa facem doua lucruri, in primul rand ca o guvernare ca cea de acum sa nu se mai repete in Romania si in al doilea rand sa nu lasam romanii sa aiba iluzia ca ceea ce a fost astazi e dreapta si ca e nevoie de o solutie de stanga. Ideea asta ca stanga e o alternativa acum este o eroare. Guvernarea de acum poarta exact aceleasi racile pe care le-a avut PSD in toate guvernarile sale. Cu alte cuvinte e tot o gandire de stanga populista", a mai sustinut Vosganian.

Eurodeputatul PD-L Cristian Preda spune ca, in conditiile in care PD-L a pierdut increderea majoritatii romanilor, guvernarea ar trebui pusa in acord cu starea opiniei publice, solutia fiind cooptarea la guvernare a unuia sau ambelor partide de opozitie, sau chiar intrarea PDL in opozitie.

Cristian Preda a declarat vineri, pentru NewsIn, ca PD-L trebuie sa tina seama de sondajele recente, care au inregistrat o schimbare a optiunilor politice.

Potrivit eurodeputatului, "solutia este punerea in acord a guvernarii cu starea opiniei publice, printr-o intelegere politica mai larga, care sa includa doua din cele trei mari partide, sau, daca se poate, toate cele trei partide (n.r. PD-L, PSD, PNL), care sa subscrie unui acord pentru iesirea din criza".

"Daca se poate asa, foarte bine, daca nu, atunci e preferabil ca noi, care am avut parte de incredere si acum nu mai avem, sa plecam si sa ii chemam la guvernare pe PSD si PNL. Ar fi interesant sa ii vedem pe Victor Ponta sau Crin Antonescu facand o politica fiscala", a aratat Preda.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Varujan Vosganian, #Varujan Vosganian declaratii, #Varujan Vosganian PNL , #PNL
Comentarii
N
Noul_val_PSD
rank 1
Eu sunt suparat pe nenea asta ; cand eram impreuna , atata ne-am rugat de el sa ne dea si noua serviciuri ... si ne-a trimis la Pacuraru .... si ala ne-a intrebat daca nu avem vreo sora mai mica pe-acasa ....