Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vosganian: Cristian Preda, un difuzor de slogane de partid cu limbaj agresiv

Joi, 30 August 2012, ora 23:10
2865 citiri
Vosganian: Cristian Preda, un difuzor de slogane de partid cu limbaj agresiv
Foto: Cotidianul

Senatorul PNL Varujan Vosganian si-a exprimat, joi, dezamagirea fata de prietenul sau prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda, afirmand ca acesta nu mai este profesorul de alta data, devenind agresiv in limbaj si rostin doar slogane de partid.

"Il cunosc de foarte multi ani pe Cristian Preda. Daca ar fi sa enumar zece cunoscatori ai fenomenului politic romanesc si drumeti printre bibliografiile de specialitate, Cristian Preda e unul dintre ei.

Aseara am intalnit un alt Cristian Preda. Nu mai avea zambetul lui, cald dar si ironic, de odinioara. Nu mai avea gestica lui expresiva si nici vocea de profesor care, obisnuit ca studentii sa fie atenti, pastreaza tonul scazut. Avea o voce stinsa, ca dintr-un gatlej ragusit, avea trasaturile rigide si uitase sa mai zambeasca. Nu mai vorbea din ceea ce stia din carti si adaugase cu inventivitatea lui, ci din sloganurile de partid. Era agresiv in limbaj, ceea ce nu fusese naravul lui de pana atunci", a notat pe blogul personal Varujan Vosganian.

Liberalul si-a exprimat aceasta opinie dupa ce a participat intr-o emisiune televizata alaturi de Cristian Preda, cu care, potrivit lui, nu a putut discuta lucid si argumentativ.

"Orice argument, orice posibila comparatie s-au lovit de mimica rigida a lui Cristian Preda ca de un zid", povesteste Vosganian.

Fostul ministru al Finantelor si Economiei se intreaba, in incheiere, referendu-se la persoanele care intra in PDL, ce schimbari sunt provocate in acesti oameni.

"Intrebarea pe care o pun eu, insa, dupa intalnirea cu altadata gentilul si subtilul Cristian Preda este: ce se intampla cu acesti oameni? De ce, din unicatele care au fost, devin parte a unui astfel de cor demagogic, punandu-se in slujba unor oameni si a unor idei pe care cu ani in urma le respingeau cu inversunare? Ce fel de molima este aceasta care imbolnaveste sufletele carturarilor?", incheie Varujan Vosganian.

S.R.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vosganian Cristian Preda agresiv limbaj, #Vosganian Preda PDL PNL, #Varujan blog opinie , #PNL