Vosganian: Criza clasei politice e, mai intai, o criza de imaginatie

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 08:24
2129 citiri
Vosganian: Criza clasei politice e, mai intai, o criza de imaginatie
Foto: Realitatea TV

Senatorul PNL Varujan Vosganian considera ca, atunci cand "convingerile nu sunt autentice si cand ele se pun sub semnul improvizatiei si al conjuncturilor", primul lucru care se vede este acela ca lipseste imaginatia.

"Asa se intampla atunci cand convingerile nu sunt autentice si cand ele se pun sub semnul improvizatiei si al conjuncturilor. Primul lucru care lipseste atunci cand nu esti autentic este imaginatia. Fireste ca oamenii sunt liberi in tot ceea ce intreprind. Sunt liberi sa fie sinceri, tot asa cum sunt liberi sa se prefaca. Ba chiar, uneori, sunt liberi sa se prefaca si ca sunt sinceri. Numai ca asta, ca o haina de imprumut, se vede", a scris Vosganian pe blog.

In privinta Fortei Civice, senatorul PNL crede ca un partid de dreapta nu ar trebui sa se numeasca in acest fel.

"In general, niciun partid nu poate sa-si asume reprezentarea societatii civile. Caci in societatea civila sunt si asociatii ale proprietarilor de case nationalizate, si chiriasii care locuiesc in ele. Sunt si asociatii ale celor care lupta impotriva fumatului, dar si cluburi de fumatori de trabuc. Si oameni muscati de caini care cer eutanasierea animalelor fara stapan, dar si asociatii care lupta pentru protectia cainilor vagabonzi. Cum sa-i reprezinti politic pe toti acestia?", se intreaba Vosganian.

PDL, Forta Civica si PNTCD au infiintat Alianta Romania Dreapta

O alta intrebare pe care si-o pune senatorul liberal este "ce fel de nou partid de dreapta poate fi acela in care multi dintre liderii sai au mai trecut pe la (tot felul de) alte partide, de la PDL si PSD, pana la ... Romania Mare?".

Pavelescu: Nu se pune problema schimbarii numelui Aliantei Romania Dreapta

Acesta a comentat si numele noii aliante, al carei protocol a fost semnat duminica.

"Alianta se numeste Romania Dreapta. Cealalta Romanie, care nu e cu ei, cum e? Romania Stanga? Sau, poate, Romania Stramba? O sa fie o lupta intre dextrogiri si levogiri, ca la cristalele de zahar?", a continuat acesta.

A.G.

#Vosganian criza de imaginatie, #criza politica criza imaginatie, #Vosganian criza plitica, #Vosganian Alianta Romania Dreapta, #Vosganian ataca Forta Civica , #PNL
Comentarii