Vosganian: Daca o femeie ar conduce PNL, barbatii nu ar mai intarzia la sedinte

Sambata, 19 Martie 2011, ora 11:32
1388 citiri
Vosganian: Daca o femeie ar conduce PNL, barbatii nu ar mai intarzia la sedinte

Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, sambata, inainte de inceperea Congresului femeilor liberale, ca daca PNL ar fi condus de o femeie, barbatii nu ar mai intarzia la sedinte, iar liberalii ar avea mai multa incredere in presedintele PNL.

"Daca PNL ar fi condus de o femeie, barbatii nu ar mai intarzia la sedinte. In al doilea rand, am lasa deoparte limbajul anecdotic si capricios, iar membrii PNL ar avea foarte multa incredere in presedintele PNL. Fireste, a discuta in aceasta clipa despre astfel de lucruri nu inseamna a da lovituri de stat in PNL, ci inseamna sa visam frumos", a sustinut Varujan Vosganian.

Organizatia femeilor liberale isi alege, sambata, o noua conducere

El a mai spus ca o femeie are mai multe calitati decat un barbat. "O femeie poate conduce mai bine decat un barbat. Experienta ultimelor 20 de ani a aratat ca femeile sunt mai putin vulnerabile la vicii de tot felul, incepand cu viciile de comportament si de limbaj si terminand cu viciile de caracter. La noi, s-a intamplat un lucru extrem de straniu - in 20 de ani femeile nu au avut acces la posturile eligibile de mai larga amploare. Ma refer la primariile capitalelor de judet, la Consiliile Judetene sau la presedintia Romaniei", a mai explicat liberalul.

Cine candideaza la sefia liberalelor?

Actuala presedinta a organizatiei de femei a PNL, Norica Nicolai, preda sambata mandatul. Pentru postul lui Nicolai s-au inscris Lucia Varga si Zvetlana Preoteasa.

Varga va candida cu proiectul "Femeile liberale pot ajuta Romania", avand ca obiectiv promovarea in politica a femeilor de valoare, competente, bine pregatite profesional.

Varga este membru PNL Bihor, a activat ca secretar de stat timp de patru ani in Guvernul Tariceanu, iar din 2008 este deputat.

Zvetlana Preoteasa isi sustine candidatura cu programul intitulat "Apel catre doamne", care are trei directii principale: "un alt fel de partid, bazat pe o noua politica de resurse umane", "o buna legatura cu romanii din diaspora, prin constituirea unor departamente distincte in cadrul ONFL" si "asigurarea unor departamente specializate in cadrul ONFL care sa acorde consultanta politica viitoarelor candidate".

Preoteasa este membru PNL Valcea, vicepresedinte al organizatiei de femei, iar intre 2007 si 2009 a fost secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar in Ministerul Educatiei.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Varujan Vosganian femei PNL, #alegeri femei PNL , #PNL