Vosganian: Daca USL nu merge mai departe, Guvernul trebuie sa demisioneze

Marti, 18 Februarie 2014, ora 14:05
2271 citiri
Vosganian: Daca USL nu merge mai departe, Guvernul trebuie sa demisioneze
Foto: Arhiva

Varujan Vosganian afirma ca actualul guvern este al USL, nu al PSD, prin urmare, daca nu se ajunge la un consens intre cele doua mari partide aflate la guvernare, atunci Guvernul Ponta trebuie sa demisioneze si sa fie instalat altul.

"Alegerile nu au fost castigate nici de PNL, nici de PSD. Astfel incat guvernarea apartine, in mod egal, ambelor partide. E drept ca, la nivel decizional, institutional si al administrarii resurselor, exista la nivelul Guvernului o anumita asimetrie in favoarea PSD. Dar de aici si pana la a spune ca Guvernul este construit in jurul PSD, iar PNL daca vrea ramane, iar daca vrea pleaca, e o cale foarte lunga. (...) Daca unul dintre cele doua partide se decide sa abandoneze guvernarea, asta nu inseamna ca ministrii sai demisioneaza, ci ca tot Guvernul trebuie sa-si depuna mandatul", subliniaza Varujan Vosganian intr-o postare pe blog.

Fostul ministru al Economiei mai afirma ca "iesirea PNL de la guvernare nu este o varianta acceptabila".

"Acest Guvern este un Guvern USL. Nici o alta structura politica nu a primit girul electoratului pentru a forma Guvernul. Un Guvern de incropeala, cu majoritati fragile, dobandite cu transfugi politic, nu ar face decat sa repete lectia amara a unor erori pe care USL a vrut sa le indrepte.

Daca USL va merge mai departe, cinste celor care reusesc sa treaca peste piedici de moment si fac lucrurile pana la capat. Daca USL se va poticni iremediabil, atunci nu se pune problema ca unii raman si altii pleaca. (...) Guvernul USL nu ar putea continua fara PSD sau fara PNL. Vorbim atunci de alta majoritate si de alt Guvern, ceea ce presupune un nou acord din partea Parlamentului, dupa ce, lipsit de intelegerea politica ce l-a constituit, acest Guvern isi depune mandatul", este de parere Varujan Vosganian.

Vicepresedintele PNL le mai transmite partenerilor social-democrati ca este randul lor sa isi tina promisiunea.

"Noi ne-am tinut promisiunea si am acordat sprijin politic si parlamentar Guvernului condus de un prim ministru propus de PSD. Urmeaza cea de-a doua parte a intelegerii politice, alegerile prezidentiale, in care disponibilitatea sustinerii trebuie sa vina de la partenerii nostri", declara Varujan Vosganian.

C.B.

#Vosganian negocieri PNL PSD, #Vosganian Guvern Ponta demisie, #Vosganian rupere USL , #PNL
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
Poza schmit
schmit
rank 5
Cu disparitia plagiatorului s ar rezolva multe probleme.