Vosganian, despre divergentele din USL: Nici chinezii nu sunt toti la fel

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 15:41
2159 citiri
Vosganian, despre divergentele din USL: Nici chinezii nu sunt toti la fel

Varujan Vosganian a cerut PNL sa existe o agenda comuna a USL, chiar daca exista pareri divergente legate de rezistenta aliantei, dupa alegeri.

"N-o sa reziste, spun unii. E prea mare, spun altii. Chiar daca rezista anul viitor, alegerile europene, in care PSD si PNL ar trebui sa candideze separat, ori cele prezidentiale (nu neaparat in aceasta ordine) ar putea sa vina de hac aliantei.

In aceste conditii, trebuie sa fim extrem de atenti cu declaratiile publice ori cu initiativele legislative. Intr-adevar, alianta este prea mare ca sa-si poata permite slabiciuni", scrie Varujan Vosganian.

Chiar daca face parte dintr-un partid ce are o ideologie diferita de cea social-democrata, fostul ministru de Finante lauda colaborarea din timpul campaniei cu primarii PSD.

"Nici chinezii nu sunt toti la fel. Ba chiar apartin unor popoare extrem de diferite intre ele. Au, insa, un sistem de ideograme care ii uneste. Tot asa si cu USL. Daca iubeam PSD, acum eram la PSD, nu la PNL. Asta nu m-a impiedicat sa am o colaborare exemplara, in campanie, cu primarii PSD. Noi nu ne-am alaturat din iubire unii fata de altii, ci din iubire fata de romani. Mai ramane sa gasim si sa respectam sistemul de ideograme (a se citi proceduri) care sa ne ajute sa ne exprimam ideile in aceeasi limba", conchide Vosganian postarea de pe blog.

Vosganian a fost mentionat, marti seara, de catre liderul PNL Crin Antonescu, printre posibilii ministri ai urmatorului guvern.

Antonescu: Fenechiu si Vosganian, in Guvern. Tariceanu - nu, pentru ca nu vreau eu

"Fenechiu si Vosganian sunt oameni pe care ii voi propune pentru a fi ministri, daca vor fi sau nu alesi asta nu mai stiu", a spus Antonescu, la Romania TV.

M.M.

#Varujan Vosganian USL, #Varujan Vosganian ministru , #PNL