Vosganian, despre propunerea lui Basescu pentru Ponta: Ceva intre grotesc si burlesc

Luni, 19 Martie 2012, ora 16:48
1393 citiri
Vosganian, despre propunerea lui Basescu pentru Ponta: Ceva intre grotesc si burlesc

Senatorul PNL Varujan Vosganian, a afirmat ca presedintele Traian Basescu a aruncat "din varful buzelor" invitatia presedintelui PSD, Victor Ponta, de a fi prim-ministru, in cadrul consultarilor de la Cotroceni, din 6 februarie.

"Domnul presedinte Basescu ar fi trebuit sa declare asa: 'Din perspectiva mea, domnul Ponta este un candidat viabil la functia de prim-ministru. Romania este intr-o situatie dificila si atunci eu il propun pe domnul Ponta pentru functia de prim-ministru'.

Eu cred ca asa se face in mod serios. Nu declari ca n-o sa pui de la USL chiar daca va castiga alegerile, apoi din varful buzelor, intr-o intalnire, arunci asa in dorul lelii o invitatie sa fie prim-ministru si pe care o spui dupa o luna, doua", a declarat senatorul liberal, pentru Ziare.com.

Totodata, acesta a condamnat gestul presedintelui Basescu, de a aduce aminte despre aceasta discutie, dupa ce a numit un alt premier.

"Adica intre timp numesti pe altcineva si dupa aceea spui 'dar de fapt i-am propus lui'. Cand l-a chemat pe domnul Ponta la Palatul Cotroceni? E aiurea sa spui ca nu-l pui pe Ponta daca face 60%, sa vrei sa-l pui pe Ponta cand are 30%. Ne jucam de-a politica", este de parere Varujan Vosganian.

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

Traian Basescu trebuia sa anunte propunerea pe 6 februarie, nu acum

Senatorul PNL a explicat ca nu asa se fac propunerile de prim-ministru intr-o tara democratica, in care au loc targuiri "daca ti-a propus sau nu ti-a propus si trebuie sa cauti in stenograme ca isi aduce el aminte dupa doua luni ca ti-a propus tie, cand n-a zis absolut nimic si ii propune lui Razvan Ungureanu".

"De ce n-a spus Basescu atunci? Cand s-a intalnit cu Ponta, cand a venit presa, sa spuna 'domnule Ponta, in fata presei si a poporului roman, va propun sa fiti prim-ministru'", a continuat Vosganian, care a spus ca Traian Basescu trebuia intrebat daca asa se face o propunere de prim-ministru.

"Trebuia sa il intrebati 'domnule Basescu, daca esti presedinte al acestei tari si respecti poporul roman, dumneata crezi ca asa se face o propunere? Eu spun ca este o neseriozitate, este ceva intre grotesc si burlesc", a completat senatorul.

Liberalul a mentionat ca s-a depasit "orice limita in ce priveste pierderea de vreme cu neseriozitatile unora sau altora" si ca daca am ajuns "sa ne decidem soarta din varful buzelor si sa ne aducem aminte dupa-aceea, inseamna ca am ajuns rau de tot in Romania".

Ponta, despre propunerea lui Basescu: Nu ma poate numi premier, conduc interlopi

Varujan Vosganian a mentionat ca Traian Basescu ar trebui sa stie ce scrie in Constitutie despre propunerea unui premier si ca gestul presedintelui nu a fost unul de respect la adresa romanilor.

"Eu am aflat dupa doua luni ca presedintele i-a propus lui Ponta. De ce nu ne-a spus dupa doi ani? Domnul Victor Ponta a reactionat normal ca un om care a crezut ca e o bascalie, daca intr-adevar i-a propus", a conchis senatorul PNL.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...