Vosganian, despre unicameral: Romanii ar fi votat si pentru reintoarcerea la comunism

Joi, 13 Iunie 2013, ora 16:55
1993 citiri
Vosganian, despre unicameral: Romanii ar fi votat si pentru reintoarcerea la comunism
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian sustine ca parlamentul unicameral este specific dictaturilor, iar romanii care au votat la referendum nu au fost informati corect. "Daca am fi facut prin anul 2000 un referendum privind intoarcerea la comunism, romanii ar fi votat categoric pentru reintoarcerea la comunism", a declarat Vosganian.

"Eu, in privinta asta, am un singur lucru sa spun poporului roman - referendumul a fost organizat fara o informare corecta, prealabila si fara o dezbatere reala. Nimeni, in mod real, nu credea ca referendumul va trece, de aceea referendumul a fost ignorat, in perioada campaniei electorale.

Romanii trebuie sa stie ca niciodata, in istoria moderna a Romaniei, cand Romania a fost democratica, Romania nu a avut Parlament unicameral. Romania a avut Parlament unicameral numai in dictaturi. (...) Nu exista in lume nicio tara democratica de marimea Romaniei care sa aiba Parlament unicameral. In nicio tara nu s-a procedat de la bicameralism la unicameralism decat prin lovitura de stat sau lovitura sangeroasa", a declarat joi Varujan Vosganian intr-o conferinta de presa, citat de Romania TV.

Basescu: Am initiat un nou referendum - Parlament unicameral cu 300 de membri

Vicepresedintele PNL a explicat apoi romanii au votat la referendumul din 2009 pentru parlament unicameral fara a fi fost suficient de bine informati.

"Romanii doresc sa o duca mai bine, daca am fi facut prin anul 2000 un referendum privind intoarcerea la comunism, romanii ar fi votat categoric pentru reintoarcerea la comunism.

Daca astazi se face un referendum privind introducerea pedepsei cu moartea, romanii vor vota pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, ceea ce practic ne-ar scoate din UE. (...)

Din respect fata de poporul roman trebuie sa ne alegem temele pentru referendum cu mare atentie", a adaugat Vosganian.

Ponta si Antonescu, despre referendumul lui Basescu: Scandal si mahalagisme!

El a subliniat ca intrebarea de pe buletinul de vot privind parlamentul unicameral a fost "tendentioasa si hazardata".

#Varujan Vosganian parlament unicameral, #Varujan Vosganian referendum Basescu, #Varujan Vosganian Traian Basescu , #PNL