Vosganian: Economatele, un elogiu adus comunismului

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 11:55
1045 citiri
Vosganian: Economatele, un elogiu adus comunismului

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, apreciaza ca economatele "din utopia neagra a pedismului de astazi" reinvie comunismul, alaturi de alte actiuni precum "atitudinea securistica fata de rege" ori "melancoliile" pentru Parlamentul unicameral.

"Economatele ar presupune refacerea unei retele de stat, inclusiv a faimoaselor I.C.R.A., depozitele de produse alimentare. Ar presupune alcatuirea unei retele de angrosisti privilegiati si subventii de la stat.

Pentru ca o tejghea de la care sa se vanda la pretul de productie, fara sa vii cu bani de-acasa, pentru salariul vanzatorului, chiria sediului ori pentru ambalarea si pastrarea produselor, nu s-a pomenit nici in Utopia lui Thomas Morus, darmite in Utopia neagra a pedismului de azi", scrie Varujan Vosganian pe blogul personal.

Economatele se vor face, poate, in opinia vicepresedintelui PNL, de catre "primarii pedisti mai zelosi vreo doua-trei magazinase prizarite, bun prilej pentru guvernanti sa se laude si pentru pensionari sa se calce in picioare si cam atat".

Pensionarii vor manca mai ieftin - Guvernul a dat unda verde economatelor

In continuarea postarii, Vosganian ii acuza pe actualii guvernanti, care au "cravata rosie pe gulerele sufletului", ca reinvie, prin diverse decizii, practicile si mentalitatile comunismului.

"Ceea ce ma ingrijoreaza insa e, cum spuneam, cravata rosie care flutura pe gulerele sufletului, mentalitatile comuniste care revin in forta. In anii 2000, analizele sociologice aratau ca, daca se facea un referendum cu privire la reintoarcerea la comunism, majoritatea romanilor ar fi zis da. Acum nici nu mai e nevoie de referendum, cu conducatori atat de talentati", apreciaza liberalul.

Totodata, el aminteste de "atitudinea securistica fata de rege si fata de maresal, nostalgia dupa faimoasa lege 18 a averilor ilicite, inghetarea pretului la gaze pentru gospodarii, crescand numai la firme, de parca produsele mai scumpe nu le cumpara tot gospodariile, melancoliile unicamerale, folosirea structurilor informative vesnic la panda".

"Si acum Economatele, iluzia ca economia de piata e imbacsita de speculanti si ca raiul oamenilor saraci e statul, care are grija de ei, de parca nu tot statul ii jecmaneste. (...) Economatele sunt o batjocura la adresa unui popor obidit, cateva foi rupte si rescrise din amintiri la Raportul pentru condamnarea comunismului, rescrise, fireste, sub forma de elogiu", conchide senatorul liberal.

D.R.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...