Vosganian: Economatele, un elogiu adus comunismului

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 11:55
1280 citiri
Vosganian: Economatele, un elogiu adus comunismului
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, apreciaza ca economatele "din utopia neagra a pedismului de astazi" reinvie comunismul, alaturi de alte actiuni precum "atitudinea securistica fata de rege" ori "melancoliile" pentru Parlamentul unicameral.

"Economatele ar presupune refacerea unei retele de stat, inclusiv a faimoaselor I.C.R.A., depozitele de produse alimentare. Ar presupune alcatuirea unei retele de angrosisti privilegiati si subventii de la stat.

Pentru ca o tejghea de la care sa se vanda la pretul de productie, fara sa vii cu bani de-acasa, pentru salariul vanzatorului, chiria sediului ori pentru ambalarea si pastrarea produselor, nu s-a pomenit nici in Utopia lui Thomas Morus, darmite in Utopia neagra a pedismului de azi", scrie Varujan Vosganian pe blogul personal.

Economatele se vor face, poate, in opinia vicepresedintelui PNL, de catre "primarii pedisti mai zelosi vreo doua-trei magazinase prizarite, bun prilej pentru guvernanti sa se laude si pentru pensionari sa se calce in picioare si cam atat".

Pensionarii vor manca mai ieftin - Guvernul a dat unda verde economatelor

In continuarea postarii, Vosganian ii acuza pe actualii guvernanti, care au "cravata rosie pe gulerele sufletului", ca reinvie, prin diverse decizii, practicile si mentalitatile comunismului.

"Ceea ce ma ingrijoreaza insa e, cum spuneam, cravata rosie care flutura pe gulerele sufletului, mentalitatile comuniste care revin in forta. In anii 2000, analizele sociologice aratau ca, daca se facea un referendum cu privire la reintoarcerea la comunism, majoritatea romanilor ar fi zis da. Acum nici nu mai e nevoie de referendum, cu conducatori atat de talentati", apreciaza liberalul.

Totodata, el aminteste de "atitudinea securistica fata de rege si fata de maresal, nostalgia dupa faimoasa lege 18 a averilor ilicite, inghetarea pretului la gaze pentru gospodarii, crescand numai la firme, de parca produsele mai scumpe nu le cumpara tot gospodariile, melancoliile unicamerale, folosirea structurilor informative vesnic la panda".

"Si acum Economatele, iluzia ca economia de piata e imbacsita de speculanti si ca raiul oamenilor saraci e statul, care are grija de ei, de parca nu tot statul ii jecmaneste. (...) Economatele sunt o batjocura la adresa unui popor obidit, cateva foi rupte si rescrise din amintiri la Raportul pentru condamnarea comunismului, rescrise, fireste, sub forma de elogiu", conchide senatorul liberal.

D.R.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Varujan Vosganian economate, #vosganian economate elogiu comunism, #economate comunism popor obidit , #PNL
Comentarii
Poza ORDD
ORDD
rank 5
Adevarat ! Dar in comunism au fost bune !
Poza comunistul
comunistul
rank 1